Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
140 karakterle alışveriş!

140 karakterle alışveriş!

ADWEEK'in 'Digital Agency of the Decade' (son 10 yılın en iyi dijital ajansı) olarak belirlediği, aynı zamanda Nike+'ın yaratıcısı olan R/GA New York bünyesinde ortak sanat yönetmeni olarak çalışan Christian Behrendt ve Leif AbrahamInnovative Thunder adı altında yaratıcı pazarlama çözümleri üretiyorlar.

Behrendt ve Abraham, twitter üzerinden çalışan bir ödeme sistemi yaratmışlar. Bu sistemi test ettirmek için de, yazdıkları Oh My God What Happened and What Should I Do? adlı kitabı satıyorlar.

Fikir oldukça basit: Aldığınız ürün karşılığında, ürünü satan kişi veya firmanın daha önce belirlediği mesajı twitter üzerinden paylaşmanız gerekiyor. Herhangi bir sitede, ürünün altına yerleştirilen pay with a tweet butonuna tıklayınca, bir onay ekranıyla twitter hesabınıza bağlanıp, sizin adınıza otomatik olarak şuna benzer bir tweet gönderiliyor:

"This Book helps you to move into the Digital era of awesomeness. Download it for free: http://bit.ly/4R9rth"

…ve ürün sizindir!

Pay with a tweet sitesinde, farklı işlerle uğraşan kişilerin bu sistemden nasıl yararlanabileceği de uzun uzun anlatılmış. Gönderilecek tweet'i, ürüne ve amaca uygun olarak kişiselleştirmek de mümkün. Hedef kitleye, son kullanıcı üzerinden, tam da istenilen mesajı aktarması sebebiyle oldukça etkili olmuş.