Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cebinize Sığan Marifetli Altıgen Cetveller

Cebinize Sığan Marifetli Altıgen Cetveller

Hexagonal Ruler; mimar, tasarımcı ve çizerlerin her an her yerde eskiz yapabilmeleri için tasarlanmış çok işlevli 4 adet altıgen cetvel.

Tasarımcıların vazgeçilmez araçlarından biri olan cetvel, aynı zamanda hoş bir tasarım objesi.  Sıradanlığa baş kaldıran teknolojik ölçüm aletleri olduğu gibi üzerine eklenen özelliklerle zenginleştirilmiş cetveller de karşımıza çıkıyor. Bugün inceleyeceğimiz cetvel ise, nefis mi nefis, altıgen bir cetvel. İsmi de Hexagonal Ruler.

Kickstarter üzerindeki kampanyası geçtiğimiz günlerde başarıyla fonlanan Hexagonal Ruler, Hong Kong merkezli tasarım stüdyosu Yuan Design Studio‘nun bir projesi. Özellikle mimarlar, çizerler ve tasarımcılar için pratik ve hayat kolaylaştıracak bir ürün. Üstelik son derece şık ve stil sahibi bir görünümü var, o anlamda da bu tarz ürünleri sevenler için bir arzu objesine dönüşebilecek nitelikte.

Stüdyonun tasarımcılarından Ken Lam tarafından tasarlanan bu altıgen cetvel; ilhamın her an her yerde gelebileceğinden yola çıkıyor. 4 farklı tipi olan bu akıllıca tasarlanmış cetveller, altıgen ve ince tasarımlarıyla rahatlıkla cebe ya da eskiz defterinin arasına sığabilecek boyutta. Yani ister kafede, ister müzede nerede olursanız olun aklınıza bir fikir geldiğinde, pergelden iletkiye, düz cetvelden eğrisel şablonlara ihtiyacınız olan tüm eskiz araçları elinizin altında olabiliyor.

Cep Boy Bir Eskiz Seti

Simetrik bir çokgen olan altıgen formuyla Hexagonal Ruler, 72×62 mm ölçülerinde, farklı işlevlere sahip 4 farklı cetvelden oluşan bir set aslında. 4’ü bir araya geldiğinde normal eskiz araçlarının tüm işlevine sahip bir mini versiyonu oluyorlar. İsteyen istediği cetveli veya cetvelleri seçerek kendi ihtiyaçlarına uygun seti yaratabiliyor.

Cetvellerden biri çizgisel açıölçer 1-5 mm çapında çember şablonu, düz cetvel 0.75- 2 mm kalınlığında çizgi işlevleri sunuyor. Diğer cetvelde; noktasal açıölçer, 5 – 120mm çapında çember, spirograf ve düz cetvel özellikleri bulunuyor. Üçüncü cetvel eğrisel açıölçer, 5- 50 mm çapında köşe yuvarlatıcı ve eğri işlevlerine sahip. Dördüncü ise çokgen açıölçer ve 5-16 kenarlı çokgen özelliği sağlıyor.

cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu

Hexagonal Ruler’da iki farklı renk seçeneği var. Ayrıntıları beyaz, mat siyah metal ve eskitilmiş pirinç görünümü. İkisi de çok şık görünüyor. Fiyatları ucuz değil, ancak bu nev-i şahsına münhasır altıgen cetvel, konuyla hiç alakası olmayanlara bile cazip gelecek bir tasarıma sahip, dolayısıyla işi eskiz yapmak olanların ilgisini çekeceği kesin. Teslimatına Nisan ayında başlanması planlanıyor.

cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu

cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu

cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu

cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu

cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu cetvel_hexagonal ruler_yuan design studio_hong kong_bigumigu

Görsel: Kickstarter