Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bu Sene Biraz Konuyu Değiştir

Bu Sene Biraz Konuyu Değiştir

İKSV Kültür Sanat Kart için bu sene de 1.000 öğrenci seçecek olan İKSV, "Konuyu Değiştir" reklam serisiyle gençleri sanattan konuşmaya ve sanatı takip etmeye çağırıyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı, geçtiğimiz yıl öncü sponsoru Eczacıbaşı Topluluğu’nun da desteğiyle 1.000 üniversite öğrencisi aradığını duyurmuştu. Kültür sanata meraklı bu bin kişi, İKSV’nin yaptığı çekilişle belirlenmiş ve her birine İKSV Kültür Sanat Kart verilmişti. Uygulamanın odağı üniversite öğrencilerini kültür sanat dünyasına yakınlaştırmak ve onlar için daha erişilebilir kılmaktı.

İKSV bu sene de aynı şekilde 1.000 üniversite öğrencisine, kültür sanatla iç içe geçirmek adına, Kültür Sanat Kart projesinin ikinci dönemine başlayacak. Geçtiğimiz haftalarda duyurusu yapılan kart, bu hafta Eczacıbaşı Topluluğu’ndan eğlenceli 3 reklam filmi yayınladı. Rafineri‘yle birlikte yapılan 3 reklamda da gençler tabiri caizse anlamsızca konuşurken İKSV öğrencilere konuyu değiştirmeleri için sesleniyor ve sanattan konuşmaya çağırıyor.

Birazcık da Sanattan Konuşmayalım mı?

“Instagram Story”, “Metrobüs” ve “Siren” filmlerinde arkadaşlarınızla aranızda yaptığınız bir muhabbeti ya da yoldan geçerken duyduğunuz bir sohbeti anımsayabilirsiniz. “Instagram Story” filminde iki yakın arkadaş Instagram algoritmalarından bahsediyor. “Metrobüs” reklamındaysa spor aletlerinde spor yapan iki arkadaş metrobüs denklemini çözmeye çalışıyorlar. “Siren”de de üç arkadaş arabada siren seslerinin farklarını tartışırlar. Komik ve güldüren bir reklam serisi olmuş. Konuyu sanata getirmek amacıyla da olsa, aslında ne kadar anlamsız şeylerden konuştuğumuzu da bizlere hatırlatıyor.

8 Ocak’ta başlayan başvurular hala kultursanatkart.iksv.org adresi üzerinden gerçekleşiyor. 250 lira değerindeki İKSV Kültür Sanat Kart’a sahip olmak istiyorsanız ve öğrenciyseniz başvuruyu unutmayın.

Künye:
Reklamveren Marka Ekibi: İlkay Akalın, Cem Tanrıkılıcı, Nihal Dayıoğlu, Betigül Onay Özman
Reklam Ajansı: Rafineri
Yaratıcı Başkan: Ayşe Bali
Üst Yaratıcı Yönetici: Emre Kaplan
Yaratıcı Yönetmen: Kerim Gürsel
Yaratıcı Ekip: Sezer Üstüngel, Resul Geniş
Marka Ekibi: Edvina Gülzari
Stratejik Planlama: Kayansel Kaya, Berkay Başer
Prodüksiyon Ekibi: Şafak Serter, Hüseyin Sert, İpek Savaş
Prodüksiyon: Norr Film
Yönetmen: Can Pehlivanlı
Post Prodüksiyon: İmaj

Görsel: Youtube