Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Altered Carbon 2 Şubat’ta Netflix’te Başlıyor

Altered Carbon 2 Şubat’ta Netflix’te Başlıyor

Altered Carbon’un ölüme meydan okuyan ve ölümsüz olabilmek için insan vücudunun bir çift ayakkabı gibi değiştirilebildiği dünyası yakında bizlerle buluşuyor.

300 yıl sonra hayal etmek için güzel bir süre. İnsanlar bu hızla yaşadığı müddetçe 300 yılda dünyayı gerçekten değiştirebilir. Yazarların, çizerlerin, sanatçıların hayal ettiği dünyalar belki yaşanabilir. Ya da belki hiçbirimizin hayal etmediği bir şey olacaktır yaşanan.

Richard K. Morgan’ın klasik siberpunk romanından uyarlanan Altered Carbon 300 yıl sonraki bir gelecekte geçiyor. Altered Carbon; cinayet, aşk, cinsellik ve ihanetlerle dolu karmaşık bir olay örgüsüne sahip bir hikaye. Netflix kitabından uyarladığı dizi serisinin reklam kampanyalarına da şimdiden başladı. CES 2018’de dizi tanıtımı için güzel bir kampanya düzenlemişlerdi.

Kimse Sonsuza Dek Yaşayamaz

Hikayede yepyeni bir teknoloji, toplumu tamamen değiştiriyor. İnsan bilinci sayısallaştırılabiliyor, bu da şu demek, insanın başka bir bedene transfer olması mümkün hale getiriliyor. Ölüm artık mazide ve eski zaman hikayelerinde anlatılan bir söylence olarak kalıyor. Takeshi Kovacs, yeni dünya düzenine karşı organize edilen bir başkaldırı sırasında yenik düşen yıldızlararası elit savaşçılardan hayatta kalan tek askerdir. Takeshi Kovacs’ın bilinci yüzyıllar boyunca buz içinde hapsedilmiştir, ta ki aşırı zengin ve çok uzun yıllardır hayatta olan Laurens Bancroft adında bir adam ona tekrar yaşama şansı sunana kadar. Takeshi Kovacs bir anda gözlerini 300 yıl sonrasının dünyasında açar. Bunun karşılığında, Takeshi Kovacs’ın bir cinayeti çözmesini istemektedir. Laurens Bancroft’un kendi cinayetini.

Altered Carbon 2 Şubat 2018, Cuma günü tüm dünya ile aynı anda sadece Netflix’te gösterime girecek. Eğer Blade Runner, Blade Runner 2049 ve Neuromancer hikayelerini ya da onlardan uyarlanan filmleri seviyorsanız Altered Carbon’ı da seveceksiniz. Ayrıca başrolde de Killing dizisinden ve Suicide Squad filminden tanıyor olabileceğiniz Joel Kinnaman var.

Görsel: Netflix Basın Bülteni