Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hangi Çocuk Volkswagen Otomobil Hayali Kurar Ki?

Hangi Çocuk Volkswagen Otomobil Hayali Kurar Ki?

Volkswagen, yeni reklam filminde çocukların düşlediği Volkswagen olmayan otomobilleri göstererek markanın güvenlik özelliklerine vurgu yapıyor.

Volkswagen güvenilir, sağlam bir otomobil. Ama çocukların hayallerini süsleyen otomobil değil elbette. Hangi çocuk gözlerini yumduğunda bir Golf, bir Passat düşler ki? Elbette onlar için hızlı Porsche’ler, gösterişli Ferrari’ler, hatta filmlerden otomobillerdir esas etkileyici olan. İşte Volkswagen de Almanya için yapılan yeni reklamında bunu ele alıyor, hatta kendi markasını hiç göstermeden çocukların hayalini kurduğu araçları ekrana getiriyor.

Reklam ajansı Grabarz & Partners tarafından yaratılan filmde çeşitli çocuklar ve hayallerini süsleyen otomobilleri görüyoruz. Biriktirilen koleksiyon otomobil kartları ve yatak odasındaki dekorasyonla aktarılan tutku. Vitrinde ya da yolda hayran hayran izlenen havalı otomobiller, pembe kamyonlar, Porsche’ler, Ferrari’ler, Bugatti’ler, hatta “Geleceğe Dönüş”ün simgeleşmiş otomobili DeLorean…  Tüm bunlar çocukların düşlerinde yer alıyor. Peki ya VW? Hayır tabii ki. Dış ses “Çok az çocuk Volkswagen hayali kurar” diyerek görüntüyü destekliyor. Peki bu film markaya nasıl bağlanıyor?

 volkswagen_grabarzpartners_dreams_almanya_bigumigu  volkswagen_grabarzpartners_dreams_almanya_bigumigu  volkswagen_grabarzpartners_dreams_almanya_bigumigu  volkswagen_grabarzpartners_dreams_almanya_bigumigu  volkswagen_grabarzpartners_dreams_almanya_bigumigu

Markayı Hiç Göstermeden Markayı Anlatmak

Çocuklardan biri hayran olduğu otomobili dalgın dalgın izlerken yola adım atıyor ve işte Volkswagen orada. Otomatik fren özelliğiyle araç tam zamanında duruyor ve çocuğa hiçbir zarar gelmiyor. Yani VW, çocukların hayallerini süsleyen otomobil olmasa da, onları düşünen bir marka olarak öne çıkıyor. Film “Hayal kurmaya devam çocuklar” mesajına bağlanırken, Golf’ün sürücü asistanı özellikleri sayesinde üçüncü sahış yaralanmalarda %45 oranında azalma görüldüğüne ilişkin istatistik veriliyor.

Künye:
Reklamveren: Volkswagen
Reklam Ajansı: Grabarz & Partner
Yaratıcı CEO: Ralf Heuel
Yaratıcı Grup Yönetmeni:  Tobias Ahrens
Yaratıcı Yönetmen: Matthias Preuss, Jakob Eckstein
Sanat Yönetmeni: Matthias Preuss, Christian Jakimowitsch
Reklam Yazarı:  Paul V. Mühlendahl, Jakob Eckstein, Marian Götz
Danışman: Angela Jäger, Jan Isterling
Planlama: Oliver Waldmann
Hareketli Görseller: Judith Uhrlau, Anka Gerbes
Pazarlama Başkanı: Jochen Sengpiehl
Uluslararsı Reklam Başkanı: Jutta Friese
Film İçeriği ve Kampanya Yaratımı:  Veronika Ziegaus, Tim Walther
Yapım Şirketi: ANORAK Film GmbH
Yönetmen: Sebastian Strasser
Yönetici Yapımcı:  Christiane Dressler
Yapımcı:  Yan Schoenefeld
Görsel: YouTube