Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
HTC Yüksek Çözünürlüklü HTC Vive Pro’yu Tanıttı

HTC Yüksek Çözünürlüklü HTC Vive Pro’yu Tanıttı

HTC'nin yeni nesil sanal gerçeklik gözlüğü Vive Pro, CES 2018'de yeni özellikleriyle birlikte teknoloji tutkunlarıyla buluştu.

Sanal gerçeklik konusu birçok şirketin ilgisini çekiyor. Tabii birçok şirketin ilgisini çekmesinin son kullanıcı en güzel faydası alacak seçeneklerin artıyor oluşu. Oculus’tan çıkan Oculus Rift, Oculus Touch ve Oculus Go, Samsung için yaptıkları mobil Gear VR, Leap Motion’ın tanıttığı Magic Leap One diye sayarak gidebiliriz. Fark ettiğiniz üzere her hedef kitleye göre gözlük çıkartılması çabalanıyor. Şimdi de CES 2018’de HTC, orijinal Vive’dan iki yıl sonra daha geliştirilmiş yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı: HTC Vive Pro.

HTC Vive Pro, tasarım olarak başarılı bir ürün. HTC, mevcut Vive’da uyguladığı 2160×1200 (göz başına 1080×1200) çözünürlüğe göre %78 artışla çift OLED ekranların çözünürlüğünü 2880×1600’ye (göz başına 1400×1600 ve 615ppi) artırıyor. Bu çözünürlük artışı, daha net metin sunumunda ve genel grafiklerde yardımcı oluyor. Ayrıca bu şekilde Vive Pro, Oculus Rift veya Karma Gerçeklik (Mixed Reality) gözlüğünün ötesine de geçiyor.

Kullanıcı Deneyimini Artıracak Bir Sanal Gerçeklik Gözlüğü

Çözünürlük artışının yanı sıra HTC, Vive Pro’nun kafa bandını yeniden tasarladı ve gözlüğe dahili kulaklıklar ekledi. Orijinal Vive’ın şikayetlerinden birisi, ayarlamayla ağırlığın zor olması ve kulaklık takmanın ekstra işlem olmasıydı. Bunlar kullanıcı için VR deneyimini olumsuz etkileyen nedenlerdi. Vive Pro’nun kafa bandı bir boyutlandırma kadranı içeriyor, bu sayede kulaklık çok daha dengeli bir şekilde kafaya oturuyor.

HTC ayrıca geliştiricilerin yararlanabileceği şekilde çift mikrofon ve çift öne-bakan kameralar da tasarıma ekledi. Kulaklık setinin kendisi orijinalden görüntü olarak çok daha sarsıcı görünüyor. HTC, tuş elemanlarına ve ön panele mavi bir renk katıyor, farklılık olsun diye. Çift öne-bakan kameralar ise gerçekten şekil olarak göze benziyor, bu da klasik Vive ile arasındaki önemli farkların başında geliyor. HTC Vive Pro’nun dışında kablosuz sanal gerçeklik adaptörünü de tanıttılar. Vive Kablosuz Adaptör, Intel’in WiGig teknolojisine sahip; parazitsiz 60GHz bantta çalışan, düşük gecikme süresi ve daha iyi performans anlamına gelen birinci sınıf bir VR kablosuz deneyimi sunmayı hedefliyor.

HTC’nin Vive Pro’su hem 1.0 hem de 2.0 SteamVR izleme ile geriye dönük uyumlu. Ayrıca Vive Pro’da oda takibi için dört ana istasyonu da kullanabiliyormuşsunuz. HTC, mevcut Vive’ın 2018 boyunca satışa devam edeceğini belirtti. HTC, Vive Pro’nunsa piyasaya çıkış tarihini “yakında” diye umuyor ve fiyatlandırmayı da “yakında piyasaya sunulacak” ayarında tutuyor.

Görsel: Youtube