Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Neon Su Birikintileri

Neon Su Birikintileri

Slava Semeniuta, Wet Neon adlı fotoğraf projesinde vitrin ışıklarıyla renklenen su birikintilerini ölümsüzleştiriyor.

Gözlem yapmak sanatçıların günlük yaşamının vazgeçilmez bir parçası. Bazen farkında dahi olmadan, tıpkı arka planda çalışan bir uygulama gibi üretimlerine konu olabilecek anları ve görüntüleri tarıyorlar. Örneğin yolda yürürken gördükleri bir çukur onlar için yeni bir projenin kapılarını aralayan ilham kaynağı olabiliyor. Sokak sanatçısı Jim Bachor’ın, sokak çukurlarına döşediği esprili mozaiklerde bu gözlemciliğin etkisini görmek mümkün. Rus fotoğraf sanatçısı Slava Semeniuta da bu çukurlara farklı bir gözle bakarak Wet Neon adlı etkileyici bir seri ortaya koymuş.

Üzerinden atlayıp geçtiğimiz soyut resimler

İnternette Local Preacher takma ismini kullanan Slava Semeniuta, neon renkler konusunda tutkulu bir sanatçı. Belki biraz da bu tutkusu sayesinde, Soçi sokaklarındaki su birikintilerinin güzelliğini keşfetmiş. Yağmur yağdıktan sonra suyla dolan çukurlara, rögar kapaklarına ve ıslak yola yansıyan neon ışıklar, sanatçıya birer soyut resim gibi görünmüş. Kent insanı için sinir bozucu olan ve üzerinden atlayıp geride bıraktığı bu birikintiler, Semeniuta’nın karelerinde birer sanat eserine dönüşmüş.

Slava Semeniuta’nın çalışmalarını Instagram ve Behance üzerinden takip edebilirsiniz.

Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri Neon Su Birikintileri

Görsel: Behance