Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüksek Donanımlı Bilgisayar Shadow ile Bulutunuza Geldi

Yüksek Donanımlı Bilgisayar Shadow ile Bulutunuza Geldi

Yüksek performanslı bilgisayarlara bulut üzerinden erişim sağlatan Shadow, CES 2018'de Kaliforniya'ya gelişini müjdeledi.

2015 yılında kurulan ve bugüne kadar 70 milyon dolardan fazla yatırım toplayan Shadow, fiziksel bir cihaza gerek kalmadan yüksek performans bilgisayar deneyimi sunuyor. CES 2018’te ürünü deneme fırsatım oldu.

Pc GIF - Find & Share on GIPHY

Tamamen buluta kurulu yüksek performans bilgisayar hizmeti sunan Shadow, internete bağlı macOS, Windows ve Android işletim sistemine sahip bir cihaz ile kullanılabiliyor. Yıllar önce başarısızlıkla sonuçlanan Onlive gibi bir hizmeti sunmaya çalışmış şirketlerin karşılaştığı lojistik problemleri, yayına geçtiği bölgelerde kurduğu veri merkezleri ve her kullanıcıya özel sağladığı yüksek performans fiziksel makineler ile çözmeyi amaçlıyor. Şu anda Fransa’da, İsviçre’de, Lüksemburg’da ve Belçika’da hizmet veren şirket, Şubat ayında Kaliforniya eyaletinde hizmet vermeye başlayarak Kuzey Amerika pazarına girmeyi hedefliyor. Shadow’un Fransa dışında sadece Kaliforniya’da veri merkezi bulunduğu için 15 Şubat itibariyle eyalet sınırları içinde de hizmet vermeye başlayabilecek.

Hedef Kitle: Oyuncular

Shadow, hedef kitle olarak oyun severleri tercih ediyor. Eğer onların beklentilerini karşılayabilirlerse tüm masaüstü bilgisayarların ihtiyaçlarına çözüm sunabilecekleri vizyonuyla hareket ediyorlar.

Veri merkezinde her bir kullanıcıya ayrılmış parçalar olduğunu ve bunların teknoloji değiştikçe güncelleneceğini belirten Shadow, 4K’ya kadar görüntü kalitesi ve herhangi bir gecikme yaşanmadan yayın sağlayabildiğini belirtiyor. Şirket, 12 GB DDR4 Ram ve 256 GB SSD sunarken tek kullanıcıya ait GeForce GTX 1080 veya Quadro P5000 model Nvidia ekran kartı kullanıyor.

Herhangi bir ek cihaza gerek olmadan kullanılabilen Shadow bir de opsiyonel alınabilecek kutu geliştiriyor. Bu kutu ile bağımsız ekran, klavye ve fare gibi ekipmanlar kullanılabiliyor. Shadow için abonelik ücreti aylık 35 dolardan başlıyor. Kişisel deneyimimde çok akıcı bir bağlantı olmasa da Android telefon üzerinden oyun oynayabildim ve masaüstünde 3B modelleme programı kullanırken görüntüde küçük gecikmeler yaşadım. Shadow, ilerleyen zamanlarda ürün iyileştirmelerini başarılı şekilde devam ettirebilecek mi, birlikte göreceğiz.

Pc GIF - Find & Share on GIPHY

Görsel: Bigumigu, Shadow