Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Superposition: Sanal ve Fiziksel Enerjinin Buluştuğu Sibernetik Döngü

Superposition: Sanal ve Fiziksel Enerjinin Buluştuğu Sibernetik Döngü

Marios Athanasiou tarafından hazırlanan yerleştirme kuantum fiziği ve sanal ortam dinamiğinin paralelliğine işaret ediyor.

Superposition, hem fiziksel hem de sanal alanda oluşan enerjinin bir arada olduğu bir sibernetik sistem yaratma amacını taşıyor.

Marios Athanasiou fiziksel alanda maddenin katı, tek zamanda tek yerde olabilme durumuna karşı kuantum fiziğinin varlığını hatırlatarak sanal alanda da benzer bir dinamiğin görüldüğünü yeşil, morötesi reaktif sıvı dolu akrilik su deposu ile siyah küpten oluşan yerleştirmesiyle temsil ediyor. Yerleştirme su sensörleri, hoparlör, Max MSP, javascript, WebGL, node.js ve express.js kullanımıyla hazırlanmış.

Siyah kübün içine konumlandıran morötesi ışıklar kübü ziyaret edenlerin sıvıyı havada hareket ediyormuş gibi görmesini sağlıyor. Kübün dışında kalan güç çeviricileri (transdüserler) su yüzeyinde uyumlu görsel modellerin oluşması için gerekli titreşimi yaratıyor. Su deposuna konulmuş su sensörleriyse ortaya çıkan dalgacıkları kaydedip bilgiyi sanal suda sanal dalga yaratan bilgisayar koduna çeviriyor. Bilgisayar kodu da sese çevrilip sıvının güç çeviriciler tarafından titreşmesine neden oluyor. Böylece sürekli dönüşüm halinde olan bir sinernetik enerji döngüsü ortaya çıkıyor.

Performans ve yeni medya sanatına odaklanan Arebyte Galeri‘nin fonladığı projenin küratörlüğünü Nimrod Vardi üstlenmiş.

Görsel; Vimeo