Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çantaya Sığan Katlanır Elektrikli Bisiklet: Smacircle S1

Çantaya Sığan Katlanır Elektrikli Bisiklet: Smacircle S1

CES 2018'de tanıtılan 7 kg ağırlığındaki Smacircle S1 katlandığında sırt çantasına sığabilecek kadar küçülen bir elektrikli bisiklet.

Çinli firma Smacircle Technology tarafından dünyanın en kompakt ve en hafif katlanabilir elektrikli bisikleti olarak duyurulan Smacircle S1 ile kısa bir tur attım.

Bike Ces2018 GIF - Find & Share on GIPHY

Indiegogo‘da 477 bin dolara yakın fon toplayan Smacircle S1, 5 hamlede sırt çantasına sığabilen bir elektrikli bisiklet. Ürünün sunduğu değer; şehir içinde toplu taşımanın öncesinde ve sonrasındaki yolculuklarda yürümeye alternatif ve şehir içinde de ana ulaşım aracı olarak kullanılabilmesi. Ürünün çantada taşınabilmesi kuvvetle vurgulanmış. CES 2018’de tanıtımı yapılırken de özellikle çantayı göstermesi, içinden çıkarması ve sonra hazır hale getirmesi küçük ve hafif ürün imajını besleyen güzel noktalar oldu.

Karbon fiber gövdeden oluşan 7 kg ağırlığındaki bisiklet, maksimum 100 kg yük kaldırabiliyor. Saatte yaklaşık 20 km hız yapabilen katlanabilir bisikletin güvenlik kilidi telefon uygulaması üzerinden kontrol ediliyor. 20 km menzili olan Smacircle S1 ile yola çıkmadan önce kat edeceğiniz mesafeyi hesaplayıp ona göre göre rota planlamakta fayda var. 2,5 saatte şarj olabilen Samsung bataryası ile akıllı telefon da şarj edilebiliyor. Ayrıca azami hızı 20 mil/s (32 km/s) sınırının altında olduğu için aracı kullanmak için herhangi bir ehliyet zorunluluğu da bulunmuyor.

Kickstarter’da benzer bir proje iptal edilmişti

Neredeyse aynı tasarıma sahip  Impossible Bike isimli ürün Kasım 2014’te Kickstarter’da hedeflenen miktarda fonlanmış ancak birkaç ay sonrasında iptal edilmişti. Bundan 2,5 yıl sonra aynı ekip tarafından Indiegogo’da başlatılan yeni kampanya ise başarılı olamamış.

Smacircle neredeyse aynı konsepti ürün haline getirerek başarılı bir kitlesel fonlama kampanyasıyla bu yarışı kazanmış görünüyor. Indiegogo’dan 650$’a ön sipariş yapabileceğiniz Smacircle S1 için piyasa değeri 1.500$ olarak duyurulmuş.

Görsel: Bigumigu, Indiegogo