Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yves Behar ve L’Oréal’den Aşırı Güneş Işığına Karşı Uyaran UV Sense

Yves Behar ve L’Oréal’den Aşırı Güneş Işığına Karşı Uyaran UV Sense

L'Oréal’in cilt kanseri riskini azaltmak amacıyla maruz kaldığınız güneş ışığı miktarını izleyen ve Yves Behar imzasını taşıyan UV sensörü, CES 2018’de tanıtıldı.

L’Oréal, Yves Behar imzalı UV Sense‘i Las Vegas’ta düzenlenen CES 2018’de tanıttı. Cihaz, kullanıcının aşırı güneş ışığından korunmasını ve böylece cilt kanseri riskini azaltmayı amaçlıyor.

UV Sense, tüketiciden alınan geri bildirimlerle geliştirildi

Sensör, L’Oréal’in maruz kalınan ultraviyole radyasyonunu izleyen 2016 yapımı UV bandını temel alarak yapılandırılmış. My UV Patch adını taşıyan bu ürün için yapılan araştırmalar ve tüketici görüşleri yeni UV Sense’in geliştirilmesini sağlamış. İnsan merkezli tasarımla problem çözme teknolojisini harmanladıkları yeni ürün; gerçek zamanlı veriler sunabiliyor. Her tür yaşam tarzına uyumlu ve aşınmaya karşı da dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış.

Kalınlığı yalnızca 2 mm olan cihaz, tırnak üzerine yerleştiriliyor

UV Sense, pile gereksinim olmadan çalışıyor. Bu sayede de boyut olarak yalnızca 2 mm kalınlığında ve 9 mm çapında olan minicik bir ürün. UV Sense, vücudun en çok güneş ışığı alan bölgelerinden biri olan başparmak tırnağı üzerine yerleştiriliyor. Cihaz tırnak üzerine yerleştirildiğinde, içinde bulunan sensörler, kullanıcıya bir mobil uygulama aracılığıyla UV’ye maruz kalma durumu hakkında bilgilendirme yapmaya başlıyor. Bunu yapabilmesi için cihazda, manyetik alanla harekete geçen ve temassız ödeme sistemlerinde yaygın olarak kullanılan bir kablosuz teknoloji olan Yakın Alan İletişimi (NFC) kullanılmış. Uygulama, kullanıcıya güneşten korunmayla ilgili bilinmesi gerekenleri aktarırken diğer yandan da gölgeye geçmesi gerektiği anlarda bildirim yapıyor. Ayrıca maruz kalınan UV miktarına dair kayıtları da kullanıcının profilinde depoluyor. Böylece kullanıcı, geri dönüp bu kayıtlara bakmaya ve güneşte harcanan zaman konusunda bilinçlenmeye teşvik ediliyor. Yves Béhar’ın projedeki misyonu da kullanıcı için rahatsız edici olmayacak, günlük yaşamda fazlalık hissi yaratmayacak bir tasarım hazırlamak olmuş.

UV Sense, bu yıl yaz aylarında ABD’de La Roche-Posay çatısı altında sınırlı sayıda stokla satışa sunulacak. Global lansmanı ise 2019’da yapılacak.

Görsel: L’Oréal, La Roche-Posay