Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Geçmişten Günümüze Değişen Kurallarıyla Flört

Geçmişten Günümüze Değişen Kurallarıyla Flört

Tinder için hazırlanan yeni film; taş devrinden bu yana ilişkilerin ne kadar karmaşıklaştığını nefis bir animasyonla gözler önüne seriyor.

İnsanlar tarihin ilk çağlarından bu yana flört ediyor denebilir. Belki o zamanki şekil ve yöntem farklıydı ama bir mağara adamı da beğendiği kadını etkilemek için bir şeyler yapıyordu muhtemelen. Kadının yanına gidip “Gözleriniz ne kadar güzel.” türü laflar etmese de bir bizondur, geyiktir avlayıp gücünü belli ediyordu herhalde. Tinder için yaratılan nefis animasyon filmi de tarihten bugüne flört alışkanlıklarımızın nasıl değiştiğini inceliyor.

Güney Kore’de yayına giren ve internet ortamında ve başka ülkelerde de yayınlanması planlanan 75 saniyelik film “Invention of Together” (Beraberliğin İcadı) adını taşıyor ve dünyanın tüm tarihini kapsayan rengarenk detaylı ortamlar içeriyor. Film, Taş Devri çağıyla başlıyor ve bir mağara adamı ve kadının tanışmalarını ve bağlanmalarını ekrana getiriyor. Dış ses ise tatlı bir anlatımla neler olup bittiğini anlatıyor.

İlişkiler Ne Ara Bu Kadar Karıştı?

Taş Devri’nin rahat ortamından çıkıp ileriki çağlara geçtiğimizde ilişkilerin de koyduğumuz kurallar ve kalıplarla giderek karmaşık hale gelmelerine tanık oluyoruz.Orta Çağ’da işler zorlaşmaya başlıyor örneğin. Kimin kiminle beraber olabileceğine, sınıf farkına dair kurallar giriyor zira devreye. Bir büyükbaş için kızını diğer kabileye veren bir kabile görüyoruz sonra. İnsanların arasına aileler, din, duvarlar giriyor.

Sonra bir gün, bir şey oluyor ve insanlar kararlarını kendileri vermeye başlıyor. Çünkü evet, Tinder çağı geliyor. Bu noktada insanlar istedikleri kişiyle, istedikleri zaman buluşmaya başlıyor ve flört yeniden eğlenceli ve rahat oluyor. Heteroseksüel çiftler, farklı ırklardan olanlar ya da eşcinsel çiftler… Hepsi taa o ilk zamanlardaki gibi kimse kimseye karışmadan yaşayabiliyorlar. Film “Bundan sonra ne olacağını bilemiyoruz ama daha iyiye gideceği kesin.” diyerek sonlanıyor.

flört_tinder_buck_the-invention-of-together_güney-kore_bigumigu flört_tinder_buck_the-invention-of-together_güney-kore_bigumigu

flört_tinder_buck_the-invention-of-together_güney-kore_bigumigu flört_tinder_buck_the-invention-of-together_güney-kore_bigumigu

Filmin karakter tasarımları, arka planları, yarattığı dünya tek kelimeyle muhteşem. Yaratıcı tasarım stüdyosu Buck tarafından hazırlanan film; uzun bir çalışmanın ürünü. Filmdeki karakterler bilgisayarla tasarlanmış ama dünyanın gerçekçiliğini artırmak için el yapımı detaylı setler inşa edilmiş.

Künye:

Reklamveren: Tinder
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Kevin Butler
Yapımcı: Heather Michaels
Yapım Şirketi: Buck
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Ryan Honey
Yönetici Yapımcı: Maurie Enochson
Yaratıcı Yönetmen: Joe Mullen
CG Sorumlusu: Doug Wilkinson
Yapımcı: Nick Terzich, Emily Rickard, Post Producer, Kaitlyn Mahoney
Yapım Yöneticisi: Danielle Suarez, Cody Ross
Yapım Koordinatörü: Solana Braun
Canlandırma Yönetmeni: Alex Ceglia
Sanat Yönetmeni: Richard Gray
Storyboard: Vincent Tsui, Joe Mullen
Karakter Tasarım: Tony Legato, Jerry Suh
Concept Sanatçıları: Debora Cruchon, Vincent Tsui, Elaine Lee, Jigyu Yoon, Dae-Han Yi, Lauren Gaballo
Görsel Efekt Süpervizörü: Marc Steinberg, Jens Lindgren

CG Sorumlusu: Alex Dingfelder
Saç ve Kürk: Wing Sze Lee, Michele Herrera
CG Modelleme ve Görünüm Geliştirme: Alex Dingfelder, Michele Herrera, Wing Sze Lee, John Niehuss, Jens Lindgren, Arvid Volz, Meng-Chwn Tien, Sana Srinivasan, Brice Linane, Joao Rema, Elijah Akouri, Ana Luisa Santos, Christina Faulkner
Rigging: Ernesto Ruiz Velasco, Alex Mann, Xiong Lin
Compositing Sorumlusu: Marc Steinberg
Işık ve Compositing: Alex Dingfelder, Wing Sze Lee, Jens Lindgren, Michele Herrera, John Niehuss, Elliot Brennan
Karakter Canlandırma: Tyler Lancaster, Dony Permedi, Adam Floeck, Alex Ceglia, Peter DeSalvo, Eric Molina, Nicole Ridgwell, William Trebutien, Sana Srinivasan
2B Canlandırma: Moses Journey
Görüntü Yönetmeni: Tripp Watt, Jonpaul Douglass
Set Tasarım ve Işık: Richard Gray, Jenna Watt, Tripp Watt
Üretim Asistanı: Josh Lopata
Işık/ Kamera: Matt Wheat, Brody Engelhard
Yapım Asitanı: Josh Lopata, Madeline Rocco, Gianni Consiglio, Diego Lizarazu, Jon Brogan
Müzik: The Teenage Diplomat

Görsel: Vimeo