Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Yıl Kararları Da Neymiş?

Yeni Yıl Kararları Da Neymiş?

Spor stüdyosu SoulCycle; 1 Ocak'ta yayına giren videosunda yeni yıl kararları yerine onları boşverip istediğini yapmayı ve bizi biz yapan şeyleri kucaklamayı öneriyor.

Yeni yıl demek bir sürü karar almak demek. 2018’de diyete gireceğim, daha derli toplu olacağım, daha çok sosyalleşeceğim gibi pek çok yeni yıl kararı alırız, 1 Ocak’ta yeni yılla birlikte yenilenme umuduyla. Bunların kaçını gerçekleştirmeyi başarırız, orası bir muamma tabii. Fitness stüdyosu SoulCycle da 1 Ocak’ta yayına giren videosuyla, bu kararları ele almış ve -kibarca- “boşverin” bunları demiş.

Markanın iç ekibi tarafından yaratılan “Screw Resolutions” (Kararları “boşver”) isimli video, sadece metinden oluşuyor. Hızlı hızlı akan metinlerde, yeni yıl kararları yerine bunlara tezat şeyler söylüyor. Daha az tatlı yiyeceğim diyene, ye o kurabiyeyi diyor mesela. Daha çok planı iptal et, daha az özür dile, o mesaja cevap yazma, daha geç kalk, daha çok seks yap gibi esprili öneriler yapıyor. Nereye bağlanacak bu derseniz, güzel bir yere bağlanıyor aslında.

yeni yıl kararları_soulcycle_screwresolutions_bigumigu

Kararları Değil; Farklılıkları Kucaklama Çağrısı

Video, sonunda “Screw Resolutions” (tercüme etmiyorum bunu) dedikten sonra “Biz sizi olduğunuz gibi seviyoruz.” diyor. Bir anlamda “Ufak şeyler yüzünden vicdan azapları çekip de kendini kötü hissetme, kendi kendine baskılar yaratma, olduğun hal güzel” diyor çalışma. Ya da ben böyle yorumlamayı tercih ediyorum. Ancak SoulCycle’ın pazarlamadan sorumlu yönetim kurulu başkanı Sarah Choi de benzer bir şey ifade etmiş. “Biz sizi siz yapan şeyleri kucaklamayı ve kim olduğunuzu kutlamayı amaçladık.”

#ScrewResolutions etiketiyle sosyal medyada duyurulan ve beğeni toplayan kampanya bu videodan ibaret değil. Videonun yanı sıra 84 SoulCycle stüdyosundan 300 eğitmen, bu sene boş vermeyi planladıkları kararları yazmaya ve bunu yaparkenki fotoğraflarını paylaşmaya davet edilmiş. Aynı zamanda 2018 yılı içerisindeki genel reklam tonu da bu minvalde olacak ve iletişim çalışmaları insanların farklılıklarını ve onları özel kılan şeyleri kucaklama konseptiyle devam edecek.

Pedal çevirmeye odaklı bir stüdyo olan SoulCycle, daha önce nefis reklam kampanyalarıyla haberini yaptığımız spor stüdyosu Equinox‘un bir markası. Ana markanın farklı iletişim anlayışının burada devam ettirildiği söylenebilir.

Görsel: SoulCycle Facebook