Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Gün Gelecek Dönence, Biliyorum

Bir Gün Gelecek Dönence, Biliyorum

Netflix Türkiye, Stranger Things dizisinin ikinci sezon duyurusunu Barış Manço'nun "Dönence" şarkısıyla yaptı.

Netflix, yerelleşmeye önem veren markalardan. Bulunduğu ülkenin kültüründen öğeleri tanıtımlarında kullanıyor. Ülkemizde de önemli dizilerini tanıtmak için ebru sanatçısı Garip Ay ile yaptığı çalışmayla büyük beğeni toplamış, Cannes Lions’da kısa listeye kalmıştı. Netflix Türkiye, şimdi de son dönemin en popüler dizilerinden Stranger Things‘in 27 Ekim’de başlayacak ikinci sezonunu ülkemizin en sevdiği isimlerden biriyle duyuruyor: Barış Manço.

Korku, bilim/kurgu türünde bir 80’ler dizisi olan Stranger Things; müzikleri, kurgusu ve iletişim çalışmalarıyla o dönemin ruhunu yansıtıyor. Böyle bir dizinin fon müziğini Türkiye’den seçmek gerekse, o yılların saykodelik tat taşıyan Anadolu Rock eserleri en uygun seçim olur elbette. Nitekim olmuş da…

80’li ve 90’lı yıllara damgasını vurmuş, sevilen sanatçımız Barış Manço’nun öyle eğlenceli, neşeli şarkılarından biri değil; en karanlık, en hipnotize edici şarkılarından olan “Dönence” yeni sezon tanıtımına nefis bir fon müziği olmuş. 1982 tarihli bu şarkı, hem dönemi yansıtması, hem sözlerinin diziye uyumu, hem de dizinin yapısına uygun karanlık tarzıyla “Stranger Things” için olabilecek en mükemmel seçimlerden kesinlikle.

“Dün çoktan döndü buralarda 
Ve ben simsiyah bir gecenin koynunda yapayalnız bekliyorum 
Duyuyorum, görüyorum bir gün gelecek dönence biliyorum.”

Sosyal medyada büyük ilgi

Netflix Türkiye‘nin Twitter hesabından “Duyuyorum. Biliyorum. Görüyorum. Dünya alt üst oluyor. 27 Ekim’i bekle, geliyorum.” sözleriyle yayınlanan fragman, büyük ilgi çekti ve paylaşım üstüne paylaşım aldı. Kullanıcılar, Netflix Türkiye’nin şarkı seçimine övgü yağdırdı.

Sadece bir şarkı seçimiyle yaratılabilecek etkiye ve yerelleşmenin önemine çok iyi bir örnek.

Künye:

Reklamveren: Netflix
Ajans: Tribal Worldwide İstanbul

Görsel: Stranger Things