Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
McDonald’s Soslarının Birbirinden Leziz Posterleri

McDonald’s Soslarının Birbirinden Leziz Posterleri

McDonald's, yeni ürünü Buttermik Crispy Tenders'ı tanıtmak için ürüne eşlik eden sosları tanıtan 10 farklı poster hazırladı.

McDonald’s menüsünü geliştirmek için adımlar atmaya devam ediyor. Şimdi de 2013 yılında var olan ama sonrasında kendisine veda ettiğimiz Chicken Selects’e benzeyen; %100 tavuk etinden yapılan, yapay tatlandırıcı, koruyucu veya gıda boyası içermeyen Buttermilk Crispy Tenders ile geliyor. Tavuğun yanında gelen sos seçeneklerini tanıtmak için de muhtemelen ürünün kendisinden daha lezzetli 10 poster sunuyor.

Delicious Design League tarafından yaratılan sınırlı üretim posterlerin her biri bir sos çeşidini tanıtıyor.  Creamy Ranch, Honey, Honey Mustard, Hot Mustard, Spicy Buffalo, Sriracha Mac Sauce, Sweet ‘n Sour, Tangy Barbeque ve yeni geliştirilen Signature Sauce için yaratılan her biri birbirinden ayrı görsel tarzlardaki posterlerin yanı sıra bir de sürpriz var. Geçtiğimiz günlerde bir günlüğüne piyasaya sürülerek Rick & Morty tarafından meşhur edilen Szechuan sos da gelen talep üzerine yeniden menüye ekleniyor.

McDonald’s sınırlı üretim illüstrasyon posterlerin son yıllarda yükseldiğini ve oyun, müzik, TV, sinema gibi alanlarda insanların koleksiyoncu yanlarına da seslenerek hayranlığını ifade etmesinin bir yolu olduğunu belirtiyor. McDonald’s’ın posterleri de insanın McDonald’s’ı sevmese bile biriktirmek isteyeceği türden. Kaldı ki McDonald’s’ın soslarının da takıntılı fanları olduğu, atıyorum, “Honey Mustard olmazsa yemem.” türünde takipçileri olduğu bir gerçek. Kaldı ki nugget-vari bir ürün olan eski Chicken Selects’in de meraklısı çok, dolayısıyla bu yeni ürünün heyecan yaratacağı kesin. Bu anlamda popüler kültürün bir parçası olan sosları tanıtarak dolaylı yoldan yeni ürününü duyuran McDonald’s’ın yine bir popüler kültür malzemesi olan posterleri kullanması gayet mantıklı.

Posterlerde her sos için farklı sanatçılarla çalışılarak, ayrı bir karakter ve görsel dünya yaratılmış. Delicious Design League ortağı Billy Baumann’ın da belirttiği gibi her bir sosun özellikleri ve duyguları anki bir kişiymiş gibi tasarıma taşınmış. Bu nedenle “Honey” posteri daha tatlı, sevimli, ayıcıklı bir tasarım diline sahipken acı sos “Sriracha Mac” daha uzak doğu esintili, renkleriyle baharatı hissettiren bir tarza sahip.

Çalışma için 10 binin üzerinde poster bin McDonald’s mağazasına dağıtılmış. Posterler 7 Ekim’e kadar Buttermilk Crispy Tenders alanlara verilmiş. Tasarımların etiket boyutundaki versiyonu ise hala edinilebiliyor. Dijital versiyon ise her daim baki tabii. Bunun yanı sıra, hazırlanan internet sitesi de sosları hem görsel kimlikleriyle tanıtıyor, hem de kısa ama eğlenceli metinlerle o sosa ilişkin bilgiler aktarıyor. Posterler Twitter ve Instagram gibi mecralarda da duyuruluyor. Posterlerin ve heyecanla beklenen yeni ürünün sosyal medyada büyük bir rüzgar estirdiğini de eklemek gerek.

Görsel: Delicious Design League