Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çalışma Saatlerine Sınırlama Getiren Ajans “Biz Mağaza Değiliz” Diyor

Çalışma Saatlerine Sınırlama Getiren Ajans “Biz Mağaza Değiliz” Diyor

Wieden & Kennedy London, çalışanlarının bundan sonra sabah 10'dan önce ve akşam 4'ten sonra toplantı yapmalarını istemiyor.

Reklam ajansı çalışanlarının ne kadar uzun saatler çalıştığını biliyoruz. Hele konkur ve kampanya dönemleri eve gidebilmek artık ulvi bir amaca dönüşür. Çalışmadan şöyle huzurlu bir akşam yemeği yemek, e-postalara cevap verme zorunluluğu olmadan yıllık izin kullanmak ise çoğu çalışan için lükstür. Her ne kadar çalışanlar sektörün bu durumundan rahatsız olsa da bir türlü değişikliğe gidilmez ve ömürler harcanır dev dev plazalarda. Bu sırada en büyük zararı da verimlilik alır. Çünkü fiziksel ve psikolojik açıdan kronik yorgun olan çalışan, 12 saatini ajansta geçirse de bu zaman diliminin ancak çok az bir kısmında gerçekten verimli olarak çalışabilir.

Wieden & Kennedy London, cesur bir adım atarak farklı bir çalışma düzeni önerisinde bulunmuş. Bu yeni sisteme göre çalışanlar sabah 10’dan önce akşam 4’ten sonra toplantı yapamayacaklar. Akşam saat 7’den sonra e-posta yazışmalarını bitirmeleri talep edilen çalışanların, cuma günleri de 4.30’da ofisi terk etmeleri bekleniyor. Ayrıca kimse haftada 40 saatten fazla çalışmayacak. Yani aslında kanuni çalışma koşullarına uyulmuş olunacak. Nasıl? Kulağa hoş geliyor değil mi?

Görsel; Campaign UK