Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dev Duvarlarda İnsan Manzaraları

Dev Duvarlarda İnsan Manzaraları

İspanya merkezli figüratif ressam Román Linacero dev duvarlara adeta duyguları ve gündelik yaşamın huzurlu anlarını sabitliyor.

İspanya merkezli sanatçı Román Linacero aldığı figüratif resim eğitimi ve ardından aynı atölyeyi paylaştığı ressamlarla kazandığı deneyimlerle dev duvarlara adeta duyguları sabitliyor. Tuvale de duvara da aşırı gerçekçi tekniğini yansıtabildiği için objeleri bire bir oranında resmedebiliyor. Tuval üzerine yaptığı eserlerde küçük ev yaşlarını görürken murallarına baktığımızda dev ölçekte bir arabada oturan iki kişiyi, sallanan çocukları veya binadan dışarı bakan bir çocuğu görebiliyoruz.

Perspektifle doğan bazen devasa bazen 1:1 oranındaki figürler beraberinde birçok duyguyu taşıyan bir fotoğrafı anımsatıyorlar. Murallarını Sr Momán mahlasıyla yapan Linacero’nun son işlerinden birisinde çocukluğunda büyük yeri olan kuklaları kullanmak ve kendi hayatından başka insanların, toplulukların hayatlarına temas eden bir iş yapmak istemiş.

2022 ve 2023 yıllarında ise birbirinin aynısı iki mural ile gezgin bir ikiliyle yaşadığı anıları ölümsüzleştirmiş. İlk parçası İspanya’nın Segovia bölgesindeki Nava de la Asunción isimli kasabasında yer alırken ikizini de Sardinya Adası’nın güneyinde yer alan San Pietro’daki bir binaya yerleştirmiş.

Görsel: Román Linacero