Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dolce & Gabbana’dan Veteriner Hekimleri Kızdıran Köpek Parfümü

Dolce & Gabbana’dan Veteriner Hekimleri Kızdıran Köpek Parfümü

Lüks moda markası Dolce & Gabbana piyasaya sürdüğü yeni köpek parfümü Fefé ile hem hayvan hakları savunucularının hem de veteriner hekimlerin tepkisini çekiyor.

Köpek sahibi olanlar bilirler. Bu dünya tatlısı hayvanlar her zaman harika kokmayabilirler (Özellikle de banyodan sonra!) İşte köpeklerin de en az insanlar kadar (!) iyi kokması gerektiğine inanan Dolce & Gabbana kozmetik grubu, Fefé isimli yeni köpek parfümünü piyasaya sundu. İtalya menşeili bağımsız veteriner ürünleri organizasyonu Safe Pet Cosmetics tarafından köpek sağlığı üzerinde olumsuz etki yaratmadığı belgelenen Fefé, bu onaya rağmen veteriner hekimlerden tepki almaya devam ediyor.

100 mililitrelik şişelerde 109 USD’ye satılan ve ylang ylang, musk ve sandal ağacı notaları içeren bu koku, lüks tüketim meraklıları tarafından büyük ilgi görüyor olsa da veteriner hekimlere göre evcil hayvanların üzerine yapay kokular sıkılması, evcil hayvanların hem fizyolojik hem de psikolojik sağlıkları üzerinde negatif etkiler doğurabilir. Özellikle hayatı kokular üzerinden yaşayan ve kokular üzerinden aidiyet ilişkisi geliştiren köpeklerin yapay kokulardan mümkün olduğunca uzak tutulması gerektiğini savunan veteriner hekimlerin tüm bu tezlerine göre, evcil hayvan parfümleri pazarının global değeri içinde bulunduğumuz yıl itibariyle 1,4 milyar dolara ulaştı.

 

Görsel: D&G