Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Culture Unleashed Kütüphanesi Yayında

Culture Unleashed Kütüphanesi Yayında

Culture Unleashed’in yaratıcı ekonomi, kültür politikaları ve kültür yönetimi odaklı çevrim içi kütüphanesi yayına girdi.

Culture Unleashed’in internet sitesinin yayına girmesiyle birlikte  küratörlüğünü üstlendiği yaratıcı ekonomi, kültür politikaları ve kültür yönetimine odaklı kütüphanesi de çevrim içi olarak yayına girdi. Düzenli olarak yeni kaynaklar eklenen kütüphanede şu anda; 48 ülke ve 8 uluslararası bölgeden %72’si açık kaynak, %82’si İngilizce olmak üzere 850’den fazla kaynak bulunuyor. Bunların en eskisi ise 1865 yılına ait.

Anlaşma, makale, kitap, vaka çalışması, kılavuz, dergi, haritalama, podcast, politika belgesi, rapor, tez, araç kiti ve videolardan oluşan kütüphane; etkiden felsefeye, mesleki gelişimden kentsel ve kırsal kalkınmaya, sürdürülebilirlikten teknolojiye kadar birçok alanda içerik barındırıyor.

Culture Unleashed, kütüphaneyi sürekli yeni kaynaklar ekleyerek güncel tutmayı ve zenginleştirmeyi hedefliyor.

Kütüphaneye buradan erişebilirsiniz. Dil tercihinizi Türkçe yaparak ya da buraya tıklayarak kütüphanede Türkçe başlıklarla gezinebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki filtreleme seçenekleriyle aradıklarınıza daha rahat ulaşabilirsiniz.

Culture Unleashed (CU) ile ilk kez tanışanlar için kuruluşu ve misyonu hakkında bir parantez açalım. Culture Unleashed, 2023 yılında Emre Erbirer, Gökçe Dervişoğlu Okandan ve Mustafa Gül tarafından İstanbul’da kuruldu. Kültürel ve yaratıcı endüstriler alanında ekosistemleri, organizasyonları, toplulukları ve bireyleri güçlendirmek amacıyla kurulan CU, kültürün özgür biçimde geliştirilmesini, kültürel çeşitliliğin korunmasını ve yaratıcı endüstrilerin toplumsal gelişmenin temel araçlarından biri olmasını önceliklendiriyor. Stratejik plânlama, stratejik yönetim, araştırma, programlama, proje geliştirme ve öğrenme tasarımı alanlarında hizmetler sunan CU, özgün deneyimlere sahip farklı uzmanları ortak bir ağda bir araya getirerek kültürel ve yaratıcı endüstriler alanında nitelikli ve ölçeklenebilir çözümler üretiyor.

Görsel: Yapay zekâ ile oluşturuldu.


Bigumigu Yazarı
| GENEL