Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birbirinden Sevimli Ahşap Otomatlar

Birbirinden Sevimli Ahşap Otomatlar

Amedeo Capelli, hem yarattığı karakterlerle hem de bunları müzikle birleştirdiği paylaşımlarıyla izleyiciye neşe katıyor.

Otomat sanatı, 2020 yılında UNESCO Kültürel Mirası Listesi’ne girdi ve çağdaş sanatçılar arasında popülerleşmeye başladı.  Öyle ki reklam dünyasında bile otomatın büyüsünden faydalanılabildiğini gördük. Robotların ilk versiyonları sayılabilecek otomatların ortaya çıkışı, tahmin ettiğinizden çok daha eski zamanlara dayanıyor. Leonardo da Vinci bile halat ve makara sistemi vasıtasıyla hareket eden insansı bir robot / otomat tasarlamış.

Eski robotlar kadar eski oyuncaklarda da kullanılan bu sistem, ince ince kurgulanmış mekanik düzeneklere dayanıyor. Bugün internette küçük bir araştırma yaptığınızda hem geçmişe hem de günümüze ait örnekle karşılaşabilirsiniz. Penny Thomson’ın vahşi yaşam otomatları, Jamie Winn’in korku temalı otomatları, Kazuaki Harada’nın esprili otomatları ve Jason Alleman’ın LEGO ile yaptığı otomatlar bu çağdaş örnekler arasında. Sırada Amedeo Capelli’nin sosyal medyada milyonların beğenisini alan otomatları var.

İzlerken gülümseten neşeli karakterler

İtalyan sanatçı Amedeo Capelli’nin çalışmaları son derece neşeli, tuhaf ve ayrıntılı işlerden oluşuyor. Sanatçı, yarattığı sevimli karakterleri hareketlendirmek için karmaşık ahşap dişliler ve döner tablalar kullanıyor. Instagram’da çalışmalaırnı paylaşırken çok iyi müzik seçimleri yapıuor. Bu nedenle paylaşımlarını mutlaka sesli izlemenizi öneririm.

Capelli ayrıca YouTube’da düzenli olarak eğitimler yayınlıyor ve insanlara bu kinetik heykelleri nasıl yaptığını anlatıyor. Bu videolar, ahşap oyma aşamasından tutun da boyama ve test aşamalarına kadar otomat yaratımlarında ne kadar emek harcandığını gözler önüne seriyor.

Capelli’nin çalışmalarını, Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Ayrca Etsy mağazasına da göz atabilirsiniz.

Görsel: Amedeo Capelli