Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Süpermarket Zincirinden Yorgun Arılara İçecekler: Bee-rs

Süpermarket Zincirinden Yorgun Arılara İçecekler: Bee-rs

Almanya merkezli küresel süpermarket zinciri Lidl, Dünya Arı Günü’nde arılar için yarattığı Bee-rs isimli minik içecekleri dağıttı.

Süpermarket devi Lidl, 20 Mayıs Dünya Arı Günü’ne minik kanatlı dostlarımızı unutmadı. Lidl’ın “Bee-rs” adlı içeceği, yok olma tehdidiyle karşı karşıya olan yabani arılara ve diğer polen taşıyıcılara çok ihtiyaç duydukları enerji kaynağını sağlamak için tasarlandı.

Bee-rs şişelerinin içinde, Türkiye’de invert şeker şurubu (pancar şekerinin şerbet haline getirilmiş hali) denilen bir içerik bulunuyor. Amaç, bu içeceklerin canlandırıcı bir şeyler almaya ihtiyaç duyan tüylü dostlar için bir cankurtaran simidi olması. Böylece polen toplamak – ve tozlaşmayı sağlamak – için ihtiyaç duydukları çiçeklerin azalmasıından daha az etkilenmeleri umut ediliyor. İklim değişikliği nedeniyle hem kentsel hem de kırsal alanlarda bu azalma yaşanıyor.

Müşteriler, zor durumdaki arılara yardım etmeye teşvik ediliyor

2023 WWF x Bug Life raporuna göre, sadece Birleşik Krallık’taki arı türlerinin %40’ında “dramatik oranlarda düşüş” yaşanıyor. Lidl Bee-rs kampanyasıyla, müşterilerini ihtiyaç sahibi bir arıyı fark ettiklerinde devreye girip yardım etmeye teşvik ediyor. Tabii bunu yalnızca Dünya Arı Günü’nde değil, bir alışkanlık haline getirerek her zaman yapmaları ümit ediliyor. 2 cm uzunluğundaki minik içecekler, Lidl’ın internet sitesinde ücretsiz bir hediye olarak sunulmuş.

@lidlgb

For World Bee Day, we’re giving away 250 six-packs of special Bee-rs, designed to help tired bees recover after a long day of pollinating – head to our website for your chance to win! We’re also donating £10k to the British Bee Charity – we’re BUZZING 🐝 🍺 #lidl #fyp #bees #worldbeeday

♬ original sound – LidlGB

Lidl, yabani arıları ve polen taşıyıcıları desteklemenin en iyi yollarından birinin bahçelere arı dostu çiçekler dikmek olduğunu vurguluyor. Lavanta, ayçiçeği ve kır çiçekleri gibi nektar açısından zengin çiçekler bu böcekler için temel besin kaynağı.

Lidl ayrıca The British Bee Charity’ye 10.000 £ bağışta bulunmuş. Şirkete göre bu katkı, arıları koruma çabalarına yardımcı olacak ve tozlayıcı sağlığının önemi konusunda farkındalık yaratacak. Fonlar, Birleşik Krallık’taki okullarda çocukları eğitmek ve arıların ekosistemimizde oynadığı hayati rolün anlaşılmasını teşvik etmek için kullanılacak.

Görsel: Lidl