Son yıllarda, buluntu ağaç parçalarıyla yaratılan birbirinden yaratıcı işlere rastlamak mümkün. Örneğin Kirsty Elson, karaya vurmuş ağaç parçalarını kullanarak sahil evleri, hayvan heykelleri ve çeşitli minyatür objeler yapıyordu. Japon sanatçı Nagato Iwasaki’nin, büyük boy insan figürleri de oldukça beğeni toplamıştı. Tıpkı bu sanatçılarda olduğu gibi Marc Bourlier de aynı malzemeyle tamamen kendine özgü bir stil yaratmayı başarmış. Öyle ki eserlerine rastladığınızda doğrudan Bourlier’e ait olduklarını görebiliyorsunuz.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Farklı renklerdeki ve dokulardaki ağaç parçalarını doğru şekilde yan yana getirmek
Marc Bourlier, aynı malzemeyla çalışan diğer sanatçıların yaptığı gibi, ağaç parçalarının karakteristik özelliklerini bir avantaja dönüştürmüş. Uzun burunlara, ağaçta delik açarak yaratılan nokta şeklindeki gözlere ve ağızlara sahip figürler yalnızca boyutları ve yapıldıkları ağacın dokusu ile farklılık gösteriyorlar. Yüzlerinde bir merak ve şaşkınlık hali var. Yıpranmış ağaçlardan dikkatlice yontulmuş kafalar ve uzun, uzuvsuz gövdeler yaratıyor sanatçı. Ardından figürleri bir yüzeyin üzerinde istiflercesine yan yana diziyor. Çoğu zaman figürleri gruplara ayırıyor ve aynı yüzeyde bölmeler halinde organize ediyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Sanatçı, Normandiya’daki evinin yakınındaki sahillerden dalgalarla karaya vuran ağaç parçalarını topluyor. İnanılmaz çeşitliliğe sahip boyutlarda ve şekillerde ağaçlar bulma imkanına sahip.
Sanatçının yapım sürecindeki en önemli rollerinden biri de farklı renk tonlarını en iyi şekilde yan yana getirmek. Ağaçların doğal tonları ile ince arka plan tonları arasındaki ilişkiyi araştırırken verdiği kararlar, Bourlier’nin çalışmalarının en önemli unsurlarından.
Görsel: Instagram