Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçek Bir Video Oyun Karakterinin Savaşı

Gerçek Bir Video Oyun Karakterinin Savaşı

Dove, gerçek bir genç kadını avatara dönüştürdüğü kısa filminde video oyunlarında kadın karakterlerin nesneleştirilmesini sağlayan kalıpları bir kenara atıyor.

Uzun bir süredir hem gerçek hem dijital dünyada gerçekçi olmayan güzellik standartları ve kadınların cinsel olarak nesneleştirilmesine karşı bilinçlendirme kampanyaları yürüten kişisel bakım markası Dove, gerçek bir kadını video oyun karakterine dönüştürerek oyun sektöründe kadın karakterlere dair genel kabullerin değişimi için önemli bir adım atıyor. Markanın geçtiğimiz yıl Epic Games‘in Unreal Engine ekibi ve Women in Games ortaklığı sonucunda hayata geçirdiği Real Virtual Beauty adlı kampanyasının bir parçası olan Cinthia’s Battle, Cinthia Dalama adlı genç bir kadının gerçek hikayesine dayanıyor.

Real Virtual Beauty projesi kapsamında video oyunlarında doğru temsil edilmeyen kadınlar için gerçek kadınlardan esinlenilerek yaratılan avatar karakterlerden biri olan Cinthia, Lola MullenLowe imzalı kampanya filminde oyundaki son düşmanı yendikten sonra kendisini daha önemli bir savaşla karşı karşıya bulunuyor. Film, cinsel olarak nesneleştirilmiş kostümünü çıkardıktan ve makyajını sildikten sonra daha rahat hisseden Cinthia’nın yeni görevine kendisini olduğundan farklı gösteren kostümler yerine olduğu haliyle gidip düşmanı yenmesiyle sona eriyor. Son sahne öncesinde ise kadın oyuncuların yüzde 74’ünün oyun karakterlerinde kapsayıcılık eksikliği gördükleri verisi paylaşılıyor.

Kampanya, Dove’un Women in Games ile ortaklaşa yürüttüğü ve genç kızların yüzde 60’ı ila kadınların yüzde 62’sinin oyunlarda yanlış temsil edildiğini hissettiğini; genç kızların üçte birinden fazlasının özsaygısının zedelendiğini gösteren yeni bir araştırmadan ilham alıyor. Kampanya ortağı Epic Games desteğiyle oyunun kurallarını değiştirmek üzere yarattığı karakterle bizzat kendisi oyuna giren Dove, Küresel Başkan Yardımcısı Leandro Barreto’un ifadesiyle sektördeki kapsayıcılığın ilerlemesini hızlandırmayı amaçlıyor. Öte yandan Epic Games de kapsayıcı kadın avatarlar tasarlanabilmesi için geliştiricilere yönelik bir eğitim programı sunuyor. Gerçek bir kadının hikayesinden ilham alan Cinthia’s Battle kampanya filmini aşağıda izleyebilirsiniz.

Görseller: Instagram, Youtube