Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Eski Otomobil Parçalarından Yapılan Festival Yerleştirmesi

Eski Otomobil Parçalarından Yapılan Festival Yerleştirmesi

Kullanılmış araba kaportalarından inşa edilen çam kozalağı benzeri yerleştirme “Capot”, müzik festivali Lollapalooza 2023 için yaratıldı.

Arjantin merkezli Estudio Normal, Martín Huberman liderliğinde, Lollapalooza festivalinin Buenos Aires ayağı için heykelsi bir yerleştirme yarattı. Yerleştirmenin başlığı, İspanyolca araba kaportası anlamına gelen Capot. Eser, insanların kendilerini çevreleyen nesnelerle olan ilişkisini; özellikle de arabalar, kaportaları ve insanların onlarla olan etkileşimini temsil ediyor. Capot, etkinlik için hem sanatsal bir zemin hem de insanların bir araya geleceği bir nokta olarak kurgulanmış. 95 adet kullanılmış Volkswagen Gol araba kaportası ile inşa edilmiş.

İleri dönüşümle yaratılan nefis bir heykel “Capot”

Yerleştirme, festival sırasında; aydınlatma/fener, konserler arası dinlenme noktası ve fotoğraf çekmek için estetik bir alan olarak işlev görmüş.

Martín Huberman ve Estudio Normal; kaportalar da dahil olmak üzere tüm malzemeleri toplarken, düşük çevresel etki prensibini benimsemiş. Bu nedenle kullanılmış malzemeleri tercih etmişler ve yeni malzemelerin üretimini en aza indirmişler.

Capot, Estudio Normal’ın Arjantin ulusal ekonomisinin temel itici gücü olan otomobil parçaları endüstrisinden ilham alan yeni araştırma projesi Autopartes‘ın ilk ürünü. Proje; tasarım, endüstri ve potansiyel kullanıcı arasındaki klasik ilişkiyi geliştirmeye çalışarak, günlük hayatımızın bir parçası olan günlük nesnelerin yeni tasarım yöntemlerini ve kullanımlarını keşfetmeyi amaçlıyor. Projenin yeni parçalarını Estudio Normal’ın Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Yerel ekonomiyle bağlantılı bu etkileyici çalışma, bana Yeşil Burun’da varil kapaklarıyla yaratılan mozaik cepheyi anımsattı:

Varil Kapaklarıyla Yaratılan Mozaik Cephe

Görsel: Estudio Normal