Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İleri Dönüşümle İşlevsellik Kazanan Wimbledon Topları

İleri Dönüşümle İşlevsellik Kazanan Wimbledon Topları

İngiliz hearO şirketi, dünyanın önde gelen tenis turnuvalarında kullanılan toplardan ileri dönüşümle bluetooth hoparlörler üretiyor.

Tenis tarihine işlevsel bir parça kazandırmak üzere yola çıkan İngiliz hearO adlı şirket, tenis turnuvalarında kullanılan gerçek tenis toplarından ileri dönüşümle Bluetooth hoparlörler yaratıyor.

Standart bir tenis topunun temel şeklini ve rengini koruyan bu hoparlörleri kortta kullanılmaktan alıkoyan tek şey tepelerinde yer alan beyaz hoparlör ızgarası. Bunun dışında üstlerinde yer alan ait oldukları turnuvanın ve sponsorunun logosu da orijinal olarak korunuyor.

hearO, Tenis toplarının içine 3W’lık birer hoparlör yerleştiriyor. 100 Hz ila 20 Khz arasında bir frekansa sahip olan tenis topu hoparlörleri, 500 mAh gücünde bataryaya sahip. Ayrıca USB A ve USB C şarj bağlantı kablolarıyla da uyumlu girişleri bulunuyor. Şirket son olarak 2022 Wimbledon Tenis Turnuvası’nda kullanılan toplardan ürettiği, Bluetooth 5.0 bağlantı teknolojisine sahip HearO 3.0’ı satışa sundu.

Wimbledon’da her yıl ortalama 50 binden fazla top kullanılıyor. Bu toplar bir süredir okullardaki tenis programları için gelir elde etmek amacıyla turnuva sonrasında satışa çıkarılıyordu. hearO’nun 50 bini aşkın turnuva topunun ne kadarını hoparlöre dönüştürdüğü bilinmiyor ancak toplam rakam göz önüne alındığında sınırlı sayıda üretildiğini söylemek mümkün.

Daha hafif, geri dönüştürülebilir ve plastik içermeyen bir ambalajla piyasaya sunulan hoparlörler, şirketin web sitesi üzerinden satın alınabiliyor. ClimatePartner ortaklığıyla CO2 emisyonlarını dengeleyen hearO ayrıca The European Nature Trust ile iş birliği yaparak satılan her ürünün ardından bir ağaç diktiğini ifade ediyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

hearO (@hearospeaker)’in paylaştığı bir gönderi

Görseller: hearO, Twitter, Instagram