Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Evden Çalışanların İhtiyaçlarına Göre Tasarlanan Tulumlar

Evden Çalışanların İhtiyaçlarına Göre Tasarlanan Tulumlar

Wei Lun Hung, "Wearable Workforce" koleksiyonuyla evden ve uzaktan çalışanların ihtiyaçlarına uygun iş kıyafetleri sunuyor.

Evden çalışanlar için hareketsizlik, duruş bozukluğu gibi konular öz disiplinle halledilmek durumunda. Sırt ve eklem ağrılarına sebep olmayacak mobilya ve aksesuar bulmak, sık sık oturuş pozisyonunu değiştirmek, belli süreler ayakta çalışmak ve hareket molası vermek gibi çözümler uygulamak gerekiyor. Bununla ilgili tasarımlara ve projelere şuradan ve buradan göz atabilirsiniz. Hatta kimi zaman yorgan rahatlığında giysiler öneren Stuck-at-Home Masquerade projesinde olduğu gibi işe biraz mizahi bakan çalışmalara da rastlamak mümkün. Şimdi yine bıyık altından gülümsetirken diğer yandan yaklaşımındaki farklılıkla takdiri hak eden Wearable Workforce koleksiyonu var karşımızda.

Destek yastıkları ve duruş bozukluğunu önleyici kordonlarıyla “Wearable Workforce”

Wearable Workforce, hem uzaktan çalışanların hem sürekli yer değiştirenlerin hem de evden çalışanların ihtiyaçlarına uyacak şekilde oluşturulmuş iki farklı tulumdan oluşuyor. Temel fikir, çalışan ofis binasının dışında çıktığında kendi konforundan kendisinin sorumlu olması. Londra merkezli ürün tasarımcısı Wei Lun Hung, iş kıyafetleriyle deneyler yaparak oyunu değiştirmeyi hedeflemiş.

Self-Manager isimli tasarım, pop-up bir ofis işlevi sunuyor. Destek işlevi gören şişirilebilir yastıkları her yerde anında erişilebilir durumda. Çalışanlar, kendi nefeslerini kullanarak bu yastıkları kolaylıkla şişirebiliyor. Dizlerin arkasında, sırtta ve kucağın üstünde bu yastıklardan bulunuyor. Kullanıcı ekstra bir bilgisayar standına ihtiyaç duymadan hemen dizüstü bilgisayarlarını kucağına koyup çalışabiliyor. Sırttaki yastık sayesinde de arkasında bulunan her türlü yüzeye yaslanabiliyor. Commuter isimli diğer tulum, kullanıcının duruşunu optimize etmek için bungee kordonları kullanıyor. Elastik bir kordonlar kullanıcıyı en uygun pozisyona çekerek kambur durmasını engelliyor.

Self Manager:

Commuter:

Görsel: Wei Lun Hung