Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bigumigu Yeni Yuvasında!

Bigumigu Yeni Yuvasında!

Şişhane'ye yolu düşenleri Kolektif House'daki ofisimize bekleriz.

2005 senesinde arkadaşlarımıza attığımız linkler aman kaybolmasın diye açtığımız Bigumigu.com’un 10. senesindeyiz (her an bir parti haberi duyabilirsiniz :))

Dile kolay bu uzuuuun 10 senenin 6. senesinde yani 2011’de Yalçın ile işlerimizi bırakıp, şirketleşmiş, yeni bir iş kolu üretmiştik.

Senelerce ajanslarda yaşayan ve deli gibi yorulan ruhlarımız evden çalışmaya hızla alıştı. Hatta çalıştığımız editörlerimiz de bizim gibi evden çalışmayı tercih eden kişiler oldular. Evden çalışırken aramıza 3. aile bireyimiz Han eklendi. Bir çocuğun büyümesini izlemenin ne kadar büyüleyici aynı zamanda delirtici (ciddi ciddi sinir krizi geçiriyorsunuz zaman zaman) olduğunu yaşadık. İyi ki evdeymişiz ve her anını görebilmişiz dediğimiz öyle anlar oldu ki. Hatta insan bu anları özleyip, bir tane daha bebeğimiz olsun mu diye kendi kendini düşünürken de buluyor söyliyim 🙂

Han şimdi 3 yaşında ve yerinde duramayan bir bomba. Bu bomba ile aynı evde iş güç yapmak her geçen gün zorlaşırken, aynı anda Bigumigu’nun da ulaştığı insan sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Hepimiz evden çalışmayı sevsek de, editörlerimizle birlikte olduğumuzda daha fazla ve değerli işler yapacağımızı hissetmeye başladık. Kısaca kanımız kaynamaya başladı 🙂

Ve işte tam biz bunları düşünürken Kolektif House‘dan Şişhane’de İKSV, Nejat Eczacıbaşı binasında yeni ofis yerleri olacağı haberini aldık. Kolektif House ile 4. Levent, Sanayi’deki yerlerinde tanışmış, sevmiştik. Tarihi binalara olan sevgimiz ve Kolektif House’un titizliğini düşününce, Ahmet Onur çağırdığında, koşarak gittik baktık. Daha yapım aşamasındayken mekana aşık olduk.



Kolektif House sistemindeki üyelerin ve şirketlerin bizim sinerjimize uygun olması (ofisten çıkınca karşınıza o gün orda çalışmaya bir fotoğrafçı da gelmiş olabiliyor, bir yazılımcı da gelmiş olabiliyor – bu üyelere gezgin üye deniyor -), tanıştığımız insanların yaratıcı süreçlerimizi desteklemesi, bizleri, beslemesi, güvenlikti, temizlikti, internet kesintisydi ıvır zıvır tüm yük olan süreçleri de Kolektif House’un çözmesi de ofisin güzelliğine eklenince, oturduk düşündük, taşındık ve ilk cici ofimize aybaşı itibarı ile taşındık!

Başak evden, İpek Ankara’dan çalışmaya devam ediyor. Şimdilik Yalçın, ben ve Mert ofisteyiz 🙂

1 haftadır yeni yuvamızdayız. -Şimdilik- yeni yuvamız ile ilgili favorilerimiz; masabaşında çalışırken ağrıyan sırtlarımıza iyi gelen mini masaj seansları ve Pazartesi sendromunu yok eden Pazartesi kahvaltıları :))

Kısaca diyebilirim ki; yolunuz Şişhane’den geçerse gelin Kolektif House‘daki ofisimize bir kahve içelim 🙂

Hatta sizde tek başınıza ya da bir ekiple rahat ve güzel bir ortamda çalışmak isterseniz Kolektif House‘un çalışma ortamlarını ve olanaklarını incelemeyi unutmayın, komşumuz olun 🙂

Ve işte yeni adresimiz (saksı çiceği, çikolata ya da içinizden ne gelirse, tutmayın kendinizi, gönderin :P)
Kolektif House | Şişhane, Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cd., Kat:2 Şişhane, İstanbul

Not: Kolektif House ile 2016’da bir çok şey yapacağız (konuştukça yeni şeyler aklımıza geliyor), şimdilik sadece “taşındık” diyelim, gerisi sürpriz olsun.

Fotoğraflar: Caner Aydoğan