Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kolaj Bitkilerden Oluşan Pop-Up Kitap

Kolaj Bitkilerden Oluşan Pop-Up Kitap

Daniel Gordon'ın "Houseplants" isimli pop-up kitabı, fotoğraf kolajlarıyla yaratılan 3 boyutlu çiçeklerden oluşuyor.

Çocukluğumuzda masal kitaplarıyla yaşamlarımıza giren pop-up kitaplar tasarım dünyasının en sık kullandığı ifade biçimlerinden. Açıldığında fotoğraf makinesine dönüşen pop-up kitap, pop-up heykeller ve Leonarda da Vinci’nin yaşamını anlatan pop-up kitap gibi çok etkileyici örnekleriyle karşılaştık şimdiye dek. Daniel Gordon’ın Houseplants isimli çiçek kitabı da unutulmaz örnekler arasındaki yerini alacak türden.

houseplants

Dijital ve analog yöntemlerin karışımıyla “Houseplants”

Çiçekleri çok sevseniz de bir türlü yaşatamayan biriyseniz, başka çözümlerle de çiçek sevginizi tatmin edebilirsiniz. Örneğin bir LEGO botanik seti satın alabilirsiniz. Daniel Gordon’ın Houseplants isimli kitabı da ilginizi çekebilir. Kitabın sayfalardan filizlenen kolaj çiçekler evinizde hoş bir manzara yaratabilir.

Fotoğrafçı Daniel Gordon, kitaptaki çiçekleri internette bulduğu fotoğrafları kullanarak geliştirdiği kolaj tekniğiyle tasarlamış. Kitaptaki pop-up formlar ise kendisini kağıt mühendisi olarak nitelendiren ve The Wild isimli heykelinden hatırlayabileceğiniz Simon Arizpe‘nin imzasını taşıyor. Dijital ve analog tekniklerin karışımıyla ortaya çıkan kitapta, saksıda duran 6 kağıt bitki yer alıyor. Çiçeklerin yanına zaman zaman meyve ya da balık gibi natürmort öğeleri de eklenmiş. Houseplants, Aperture kitabevi tarafından yayınlanmış.

Evlerine heykelsi kağıt bitkiler eklemek isteyenler Aperture veya Bookshop’tan Houseplants’ı satın alabiliyor. Daniel Gordon’un çalışmalarını internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz. Simon Arizpe’nin çalışmalarını da internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden takipleyebilirsiniz.