Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Cips Çıtırtısına Duyarlı Altyazı Seçeneği

Cips Çıtırtısına Duyarlı Altyazı Seçeneği

Cips yerken çıkan çıtırtı seslerinin video içeriklerini takip etmeyi zorlaştırdığını fark eden Lay’s, Google Chrome eklentisiyle bu soruna çözüm üretiyor.

Her gün 1.5 milyardan fazla insan YouTube üzerinden video içerikler tüketiyor. Videoları izlerken de kimi zaman bir şeyler atıştırıyor. Ancak bazı durumlarda bu atıştırmalar içeriği takip etmeyi zorlaştırabiliyor. Bunların başında da hem izleyeni hem de çevresindekileri etkileyen cipsler geliyor. Çıtır çıtır olmayan bir cipsi yemenin tadı çıkmazken bu çıtırlık içerikte olan biteni duymaya engel oluyor.

Cips sesi yüzünden diyalog kaçırmaya son

Cipsten alınan bir ısırıktan sonra ikincisini yememek için kendini engellemek oldukça zor. İzlemek istediğiniz videoda bir şeyleri kaçırmak istemiyorsanız her ısırıkta duraksamanız gerekiyor. Videoda konuşma yokken yemek isteseniz bile bu her zaman mümkün olmuyor. Cipsi ağza attıktan sonraki çıtır çıtır sesler ise içerikteki konuşmaları tamamen perdeliyor. Daha iyi bir atıştırma ve izleme deneyimi sunmak isteyen Frito-Lay markası Lay’s, son kampanyasıyla çıtır çıtır seslerin engel olduğu bu tatsız sorunu ortadan kaldıracak bir fikir sunuyor.

Happiness Saigon tarafından yaratılan Crispy Subtitles sinir bozucu bu problemi teknolojinin yardımıyla çözüyor. Google Chrome için bir eklenti geliştiren yaratıcı ekip, YouTube videolarındaki altyazıları çıtırtıların sesine göre otomatik olarak gösterme seçeneği sunuyor.

Dünyanın dört bir yanından 178 saatlik farklı cips yeme seslerini kaydeden ajans, yapay zekayı eğitmek için bu çıtırtıları ve makine öğrenme algoritmasını kullanıyor. Google Chrome’daki eklentiyi indiren kullanıcılar çıtırtıya duyarlı altyazı sistemini aktif hale getirmiş oluyor. Bu sayede videolardaki hiçbir konuşmayı kaçırmamış oluyor.

Künye

Müşteri: PepsiCo (Lay’s)
Ajans: Happiness Saigon
İdari Yaratıcı Yönetici: Alan Cerutti
CCO: Geoffrey Hantson
İdari Yaratıcı Yönetmen: Gregory Titeca, Marc Richard
Yaratıcılar: Mathias Lemielle, Thomas Cappelle & Nick Stillittano
Metin Yazarı: Loan Anh Huynh, Nghia Tran & Dee Verwaetermeulen
Tasarım: Dries Lauwers & Aldjia Bessalah
Sanat Yönetmeni: Truc Mai Hoang Anh & Thuy Pham Vuong Bao
Prodüksiyon Şirketi: Bliss Innovative Maker Studio
Teknoloji Başkanı: Thomas Colliers
Dijital: Joni Allaert

Görsel: YouTube