Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Siyah Beyaz Minimalist Fotoğrafçılık Ödülleri Kazananları

Siyah Beyaz Minimalist Fotoğrafçılık Ödülleri Kazananları

Black and White Minimalism dergisinin bu yıl ilk defa gerçekleştirdiği Siyah Beyaz Minimalist Fotoğrafçılık ödülleri sahiplerini buldu.

Siyah Beyaz Minimalist Fotoğrafçılık ödülleri (Black and White Minimalist Photography) sahiplerini buldu. Black and White Minimalism dergisinin yaratıcıları tarafından hayata geçirilen yarışmaya ilk yılında toplamda 1500’e yakın başvuru gerçekleşti. Seçkide karla kaplı ıssız görüntülerden, boşluk hissi uyandıran işlere kadar farklı tarzlarda fotoğraflar bulunuyor.

Sadeliğin güzelliği

Bu yıl ilk defa gerçekleştirilen yarışmanın kazananı İngiltere’den Tim Nevell oldu. Fotoğrafçı karla kaplı ıssız bir volkanik arazide yer alan yolu DJI Mavic2 Pro model drone kullanarak çekti. İzlanda’da yer alan yol, adeta sonsuzluğa açılan kapıya doğru ilerliyormuş hissi veriyor.

İkincilik ödülünün sahibi Pierre Pellegrini oldu. Pierre, hiçliğin ortasında yer alan bir bankın fotoğrafıyla bu ödülünün kazananı oldu. Üçüncülük ödülünün sahibi ise Namibya’daki çıplak ağaçları fotoğraflayan Hector Izquierdo Seliva oldu.

Yarışma, minimalist fotoğrafın nasıl olması gerektiğine dair bir sınırlandırma içermezken fotoğrafların siyah beyaz olması dışında herhangi belirleyici bir kriter bulunmuyor. Siyah Beyaz Minimalist Fotoğrafçılık ödüllerinde kazanan ilk üç fotoğrafı ve dereceye giren 50 fotoğraftan bazılarını aşağıda görebilirsiniz. Sadeliğin ön plana çıktığı fotoğraf yarışmasında dereceye giren diğer tüm fotoğraflara ise bu bağlantı üzerinden bakabilirsiniz. Minimalist fotoğrafları sevenlerdenseniz 2020 Minimalist Fotoğrafçılık Ödülleri’nin kazananlarına da buradan ulaşabilirsiniz.

Birincilik Ödülü
Tim Nevell
Alone

siyah beyaz minimalist


İkincilik Ödülü
Pierre Pellegrini
Sit down, Free thoughts


Üçüncülük Ödülü
Hector Izquierdo Seliva
Sossusvlei Trees


Dereceye giren fotoğraflar
Daniel Franc
Houston we have no problem


Roy Iwasaki
Bus stop

siyah beyaz minimalist


Simone Nagel
Fascinated by …


Fattah Zinouri
Taboo

siyah beyaz minimalist


Zahar Darvish Amiri
Sky


Tomas Tison
In waves

siyah beyaz minimalist


Henk de Haan
Geleenbeek in the Rain


Wirth Nathan
Quietly

siyah beyaz minimalist


Jason Au
Looking Down

Görsel: Black and White Minimalism