Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Christos Sandalakis 5G Sayesinde Bisikletinde Tek Başına

Christos Sandalakis 5G Sayesinde Bisikletinde Tek Başına

İki kişilik tandem bisiklet ile yarışan Yüzde 99 görme engelli bisikletçi Christos Sandalakis, 5G teknolojisi sayesinde tek başına bisiklet sürme deneyimi yaşıyor.

T-Mobile, 5G teknolojisinin hayatımıza katacağı avantajlardan birini The Impossible Tattoo kampanyasıyla göstermişti. 5G bağlantılı robotik bir kolun kullanıldığı kampanyada dünyanın ilk uzaktan dövme yapım sürecini eş zamanlı olarak gerçekleştirilmişti. Anomaly Amsterdam tarafından gerçekleştirilen kampanyanın bir benzerini bir başka telekomünikasyon şirketi Vodafone gerçekleştirdi.

Görme engelli Christos Sandalakis dağ bisikletinde parkuru tek başına tamamladı

Wunderman Thompson Athens desteğiyle gerçekleştirilen Vodafone Giga Network 5G kampanyası 5G teknolojisinin ne kadar hızlı olabileceğini gösteriyor. Yunanistanlı Christos Sandalakis Tokyo Olimpiyatları’na katılmaya hak kazanan bir Paralimpik sporcu. Doğuştan görme sorunu yaşayan Sandalakis yüzde 99 görme engelli. İmkansız görüneni başarma konusunda azim ve inancı sahip Christos Sandalakis son üç yıldır kendini bisiklete adamış durumda. İki kişilik bisikletlerle yapılan tandem (çifte) yarışlarda şampiyonluğu bulunuyor. Takım arkadaşı Sotiris ile birlikte pek çok zafere imza atan Christos Sandalakis bu seferki yolculuğunu 5G teknolojisi sayesinde tek başına gerçekleştiriyor.

christos sandalakis

CoMPANY Films prodüksiyon şirketinden Harry Patramanis, şampiyon bisikletçinin bu meydan okumasını projenin ilk günlerinden itibaren kayda alıyor ve kampanyayı yönetiyor. Evde gerçekleştirilen antrenmanlardan, tandem ortağıyla birlikte yaptığı sürüşlere kadar kayıtlar alınıyor ve büyük gün geliyor.

Ortağı, 5G destekli telefonun kamerasından yolu takip edip direktif verdi

5G teknolojisinin test edileceği deneyimde virajlı bir dağ yolu seçiliyor. Christos Sandalakis’in biraz daha rahat hızlanması ve 5G teknolojisinin hızını daha iyi kavramak için ise yokuş aşağı bir yol seçiliyor. Christo’nun kaskına takılan 5G destekli telefonun kamerasından yolu takip eden ortağı Sotiris, yol boyunca arkadaşına talimatları veriyor. Anlık olarak gerçekleştirilen bu direktiflerde Christo yokuş aşağı giden yolda tüm virajları kusursuzca atlatıyor. Bitiş çizgisini geçtikten sonraki duygunun tarif edilemez güzelliğine vurgu yapan Christos Sandalakis, kendisinin bu parkuru tek başına bitirmesinin ilerleyen dönemlerde farklı başlangıçların kapısını açacağını söylüyor.

Künye

Müşteri: Vodafone Greece
Ajans: Wunderman Thompson Athens
Prodüksiyon Şirketi: CoMPANY Films
Yönetmen: Harry Patramanis
Yapımcı: Eleni Asvesta, Giorgos Alexandris

Görsel: Video, Vodafone Greece