Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Çocukluk Yıllarının Güzelliğini Anlatan Murallar

Çocukluk Yıllarının Güzelliğini Anlatan Murallar

Lula Goce, gerçekçi bir üslupla çocuk resimleri çiziyor ve bu çocuk figürleriyle insanı büyüleyen kompozisyonlar yaratıyor.

Çocukların dünyası ve çocuklara dair yaratıcı işler (çizgi filmler, oyuncaklar vb) yetişkinlerin gri dünyasını sarsacak denli etkili olabiliyor. Hiç değilse kendi çocukluğumuzu hatırlayıp o güzel günlerin mutluluğunu yeniden hissedebilme imkanı sunuyor. Sokak sanatında da bunun etkilerini görmek mümkün. Zed1’ın, Veregra Street Festival’da yaptığı Yıldızlara Yolculuk başlıklı çalışması çocuk kitaplarının estetiğini duvarlara taşıyarak kent sakinlerini büyülemişti. Aynı şekilde Millo’nun devasa muralları da kentin soğuk duvarlarını çocuksu bir evrene dönüştüren işlerdendi. Daha gerçekçi bir estetiği benimseyen Lula Goce ise çocukların dünyasını kendi stilinde yansıtan sanatçılardan.

İzleyiciye kendi çocukluğunu anımsatan murallar

New York City’den Azerbaycan’a ve İsveç’in Kristianstad şehrine uzanan farklı bölgelerde mural yapan sanatçı Lula Goce, boş duvarlara çocukları tasvir eden resimler yapıyor. Bu muralları farklı kılan şey, sanatçının tercih ettiği kompozisyonlar. Çocukları tam olarak çocuklara özgü halleriyle (oyun oynarken, uyurken, bir şeyleri merak ederken, ergenliğe adım atarken) tasvir etmeyi tercih ediyor Lula Goce.

Sanatçı, fotogerçekçi figürleri diğer dünyevi unsurlarla birleştiriyor. Örneğin gerçekçi portrelerin etrafına çiçekler ve sarmaşıklar çiziyor, çeşitli süslemeler yapıyor. Baktıkça insanı sakinleştiren ve huzur veren, kendi çocukluk yıllarını anımsatan kompozisyonlar bunlar.

İspanya’nın Vigo kentinde yaşayan Goce, internet mağazasında çalışmalarının baskılarını satıyor. Sanatçının çalışmalarını Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram