Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yapay Zeka Destekli Sevimli Evcil Robot: MOFLIN

Yapay Zeka Destekli Sevimli Evcil Robot: MOFLIN

Vanguard Industries tarafından CES 2021'de tanıtılan yapay zeka destekli robot, görünüşü ve hareketleriyle evcil hayvan hissi uyandırıyor.

Teknoloji belki kullanıcıları bireyselleştirirken peşinden o bireyselliği kıracak, yalnız yaşayanlara destek olacak çözümleri de üretiyor. Samsung’un C-Lab Outside laboratuvarından çıkan küçük robot piBo, sadece sevilmek için tasarlanan Lovot, ev işlerine yardım eden ve aileye çeşitli kolaylıklar sağlayan Buddy, animeden fırlamış gibi duran görünümüyle Fribo yalnız yaşayanların hayatını renklendirmeyi onlara yol arkadaşı olmayı hedefleyen robotlardan bazıları.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da CES bu tatlı ve tuhaf robotların birine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıl CES 2020’de tanıtılan Petit Qoobo da olduğu gibi bu yıl da CES’te sevimli bir robot evcil hayvan tanıtıldı. Tokyo merkezli Vanguard Industries tarafından geliştirilen ve üretilen robot MOFLIN, sevimli tasarımı ve işlevselliğiyle dikkat çekiyor. Robot, CES 2021’de Robotik kategorisinde Best of Innovation Awards ile ödüllendirildi.

MOFLIN, hayvanlar gibi gelişen duygusal yeteneklere sahip

Yapay zeka destekli robot geçtiğimiz yılki Petit Qoobo’ya tasarımsal açıdan benziyor. Kahverengi ve gri tonlarda iki farklı rengi bulunan yumuşak tüyler tıpkı bir evcil hayvanınki gibi bir his yaratıyor. Sevimli sesler çıkaran ve hareket eden robot, çevresinde olanları değerlendirebilen ve işleyebilen bir yapay zeka algoritmasına sahip. Bu sayede MOFLIN kullanıcısının duygularını anlayabiliyor ve farklı ses kombinasyonları ve hareketlerle cevap veriyor. Kısacası bir evcil hayvanla kurulan etkileşimi taklit ediyor. Robot yuva benzeri şarj ünitesinde şarj edilebiliyor.

Bluetooth bağlantısı sayesinde kullanıcının vermiş olduğu tepkileri duyan yapay zeka destekli evcil robotun üzerinde bir de mikrofon bulunuyor. Ancak mikrofonun mırıldamalar dışında nasıl kullanılacağıyla ilgili henüz bir ayrıntı bulunmuyor.

MOFLIN, sınırlı bir kitleye hitap eden bir ürün gibi gözüküyor olabilir. Ancak Kickstarter fonlaması bu durumun hiç de öyle olmadığını gösteriyor. Geçtiğimiz mart ayında fonlamaya açılan ürün kısa süre zarfında 600 bin dolardan fazla fon biriktirdi. Şirket ürünleri 2021 ilkbaharında göndermeye başlamayı planlıyor.

Görsel: Vanguard Industries