Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ayaklanan Oyuncaklar

Ayaklanan Oyuncaklar

Alican Yazıcıoğlu’nun (Phallen) No Way Back isimli parçasının müzik videosu, oyuncakların ayaklandığı fantastik bir dünyada geçiyor.

Müziği kendisi için bir iletişim aracı olarak gören yapımcı ve besteci Alican Yazıcıoğlu (Phallen), No Way Back müzik videosu ile seslere olan deneysel yaklaşımını sürdürüyor. Her projesine 360 derece çalışmasıyla bilinen sanatçı, yarattığı melankolik atmosferin içine ustaca oturttuğu renkli ritimler ile sıra dışı bir algı oluşturuyor. Son parçasının müzik videosu da alışılmışın dışında bir dünyada geçiyor.

phallen

Renkli ritimlerle canlanan oyuncaklar

Umut Şahin ve Defne Dikmen’in hayat verdiği abi ve kız kardeş karakterlerin anlaşmazlıkları üzerine kurulu müzik videosu, herkesi çocukluğuna götürecek sahneler ve çeşitli oyuncaklar içeriyor. Hınzır abi modeli küçük kızın tüm oyuncaklarına zarar verirken onlar odadan çıktıktan sonra oyuncakların devri başlıyor ve örümcek benzeri ayaklarıyla bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran oyuncak kontrolü ele alıyor.

phallen

Pomus Creative’in ödüllü yönetmenlerinden Ediz Anavi’nin yazıp yönettiği No Way Back müzik videosunun çekim süreci toplamda 10 gün sürerken filmde stop motion animasyon ve live action teknikleri kullanılıyor. Bu sayede canlanıp ayaklanan oyuncaklar, filmde yer alan çocuklarla sahneyi paylaşıyor. Özenle hazırlanan oyuncak tasarımların arkasında Özgür Mert Yavru yer alıyor. Pandemi nedeniyle mekanda buluşma sayısını azaltmak için videonun sanat yönetmeni Ubeyd Bayraktar ve Kabuk Studio ekibi, sahnelerin geçeceği odayı bilgisayar ortamında modelliyor. Bu sayede çekim öncesinde her türlü detay bilgisayar üzerinden çalışılıyor. Bu ön hazırlık süreci de yaklaşık bir ay sürüyor. Müzik videosunda yer alan oyuncakların pandemi sonrasında sergilenmesi de planlar dahlinde yer alıyor.

Künye

Yazan ve Yöneten: Ediz Anavi
Yapımcı: Veysel Değertekin
Prodüksiyon Şirketi: Pomus Creative
Sanatçı: Phallen
Plak Şirketi: Koza
Yapımcı: Alican Yazıcıoğlu
Mixing: Dimitri S.Belski ( Pitch Black )
Mastering: Evren Göknar
Oyuncular: Defne Dikmen, Umut Şahin
Görüntü Yönetmeni: Görkem Taş
Sanat Yönetmeni: Ubeyd Bayraktar
Oyuncak Tasarımı: Özgür Mert Yavru
Asistan Yönetmen: Sera Rengim Sezer
Oyuncu Koçu: Gizem Özmen, Güz Çavuşoğlu
Kostüm: Serenay Satıcı
Gaffer: Okan Ataş
Sanat Depertmanı: Görkem Usta, Selenay Cömert
Düzenleme: Sera Rengim Sezer, Melek Dikilimustafa
Focus Puller: Burak Uygun
DIT: Çağrı Ulaş
Renklendirme: Kemal Çakır (ABT İstanbul)

Görsel: Vimeo, Alican Yazıcıoğlu