Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Birbirinden Kopamayan Bir Kedi ve Köpeğin Sıcacık Hikayesi

Birbirinden Kopamayan Bir Kedi ve Köpeğin Sıcacık Hikayesi

Chocolate Cake and Ice Cream, birbirinden kopamayan bir kedi ve köpeğin dostluğunu konu alıyor.

Chocolate Cake and Ice Cream, bol kuyruk sallamalı ve mırıltılı şirin mi şirin bir animasyon. Chocolate Cake adlı köpeğin ve Ice Cream adlı sokak kedisinin dostluğunu konu alıyor. Animasyon, grafik sanatçısı Steve Cowden’ın imzasını taşıyor ve filmin ortaya çıkış hikayesi de oldukça dokunaklı.

Müzik ve animasyon Cowden ailesinin yas döneminde ortaya çıkmış

Filmde Ice Cream’i sürekli Chocolate Cake’i takip ederken görüyoruz. Bu kedicik, köpek dostuna şirinlikler yapıyor ve onunla uzaktan da olsa harika bir iletişim kuruyor. Ancak bir gün Ice Cream barınak görevlileri tarafından sokaktan alınıyor. Onu artık göremeyen köpek dostu bunalıma giriyor. Neyse ki hikayenin sonu güzel bitiyor.

Cowden ve ailesi Aralık 2019’da hayatını kaybeden Cowden’in yeğeninin yasını tutuyor. Aile duygusal bir çöküş yaşarken Cowden’ın oğlu Trent piyanoda neşeli küçük bir melodi çalmaya başlamış ve Cowden’ın ikiz kardeşi Scott bu melodiye uygun sözler bularak şarkıya katılmış. Steve Cowden da bu şarkıya uygun bir animasyon hazırlayarak katkısını ortaya koymuş.

“Oğlum Trent, piyanoda doğaçlama bir şekilde duygusal bir melodi çalmaya başladı. İkiz kardeşim Scott, ‘Chocolate Cake and Ice Cream’ (çikolatalı kek ve dondurma) kelimelerini söyleyerek şarkıya katıldı. Aptalca sözler, ağırlaşmış kalplerimizi hafifletiyor gibiydi. Yanlarına gittim ve hepimiz uyum içinde şarkıyı söyledik. O zamanlar sadece bir jingle olan bu şarkı adeta benim dilime yapışmıştı. Oregon’a döndükten sonra jingle’ı bir şarkı haline getirdim. Trent ve ben bu şarkıyı kaydettik ve sonra şarkıyı bir hikaye haline getirmeye karar verdim.”

Şarkıda iki dostun asla ayrılmak istemediğine dair sözler var. Derinde bir yerde Cowden’ın yeğeninin kaybına dair derin izleri okumak mümkün.

Görsel: YouTube