Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Reddit’in Yıl Sonu Değerlendirmesi

Reddit’in Yıl Sonu Değerlendirmesi

Reddit, 2020 sonra ererken yılın öne çıkan konularını ve topluluklarını vurgulayan inceleme videosu yayınladı.

YouTube bu yıl on yıllık geleneğini bir kenara koyup 2020’nin trendlerinin yer aldığı YouTube Rewind’i yapmayacağını açıklamıştı. Öte yandan Spotify, Wrapped ile kullanıcılara son bir yılın özetini sundu. GIPHY ise yılın en çok tercih edilen GIF’lerini paylaştı. 2020’nin özetini çıkaranlar ekibine dahil olan Reddit de yılın özetini sunuyor.

Reddit en çok konuşulan konuları derledi

Hayatımızı değiştiren çalkantılı bu yılda Reddit kullanıcıları da 2020’yi şekillendiren konuları ve sorunları ele alıyor. 2020’nin en akılda kalıcı, üzücü, trajik veya sinir bozucu anları bu videoda toplanıyor. Açılış r/AskReddit’te sorulan “2020 nasıl daha kötü olabilir?” sorusuyla başlıyor. COVID-19 virüsünün ana konu olduğu videoda bu yıl hayatı kaybetmiş ünlülerden Black Lives Matter gibi yılın olaylarına yer veriliyor.

Hazırlanan video Reddit’in bu yılki öne çıkan konulara ve topluluklara yer verdiği raporuyla aynı döneme denk geliyor. Reddit geçen yıla göre yüzde 44 artışla 52 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu bildiriyor. Yüzde 52,4 artış ile 303 milyondan fazla gönderi ve yüzde 18,6 artışla 2 milyar yorum dikkat çeken diğer başlıklar oluyor. Topluluklarda ise r/coronavirus, r/blacklivesmatter, ve r/weddingplanning öne çıkan başlıklar oluyor. Ekşi hamur odaklı topluluk (r/sourdough) yüzde 378,8 ile en çok artış alan başlık oluyor. Pandemi döneminde herkesin bir anda ekmek yapmaya başlamasıyla bu başlığın popüler hale gelmesinin bir ilişkisi olduğu söylenebilir. Yemek konusunda artış gösteren bir diğer konu da eski tariflerin yer aldığı r/Old_Recipes oldu. Topluluğun trafiği yüzde 82,6’lık artış gösterdi. Reddit raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Yıl sonu videosu ise aşağıda yer alıyor.

Görsel: YouTube, Reddit