Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Burger King Instagram Hesabını Küçük İşletmelere Açtı

Burger King Instagram Hesabını Küçük İşletmelere Açtı

Burger King Fransa, #Whopperandfriends etiketli kampanyasıyla görünürlüğe ihtiyaç duyan küçük işletmeleri destekleyerek onların ürünlerini kendi Instagram sayfasında paylaşıyor.

Burger King pandemi dönemi boyunca yardımlaşmayı ve dayanışmayı ön plana koyan yaratıcı kampanyalarıyla dikkat çekti. Müşterilerinin konuşmaya gerek kalmadan sipariş vermesi için üzerinde siparişin yazılı olduğu maskeler tasarladı. Şubelerinin kapalı olduğu dönemlerde müşterilerinin evde Whopper hazırlayabilmesi için malzemeleri gösteren afişler bastı. Hatta rakiplerinden bir şeyler yemeleri için müşterilerine çağrıda bulundu. Şimdi işi bir adım öteye götüren Burger King Fransa ise Instagram hesabını Fransa’daki restoranları tanıtmak için kullanıyor.

burger king fransa

331 bin takipçili hesap desteğe ihtiyaç duyan restoranları görünür kılmak için kullanılıyor

Burger King Fransa’nın Instagram hesabında 331 bin takipçi bulunuyor. Buzzman Paris tarafından yaratılan #Whopperandfriends kampanyasıyla Burger King Fransa Instagram hesabını küçük restoranlara ücretsiz reklam verme alanı olarak kullanması için bir nevi devrediyor. Kendi paylaşımlarını durduran Burger King Fransa, görünürlüğe ve desteğe ihtiyaç duyan restoranları adresleri ve ürünleriyle birlikte paylaşıyor.

Burger King Fransa’nın sosyal medya kampanyası pandemiyle birlikte ağır yara alan restoranlara bir nebze olsun yardım etmeyi amaçlıyor. Bu ücretsiz tanıtım kampanyası Burger King Fransa’nın hesabında 21 Ocak’a kadar sürecek. Fransa’daki restoran sahipleri bu kampanyaya katılmak için #WhopperAndFriends etiketiyle en sevdiği ve restoranın imzası olan yemekleri paylaşıyor. Burger King Fransa da onları hesabında yayınlıyor.

[Güncelleme 16.12.2020 – 09:55]: Burger King Birleşik Krallık da #WhopperAndFriends kampanyasına dahil oldu.

Künye

Müşteri: Burger King France
Pazarlam Direktörü: Alexandre Simon
Ürün Pazarlama Başkanı: Carole Rousseau
Medya Başkanı: Erinna Beaudron
Ajans: Buzzman
İdari Yaratıcı Yönetmen: Georges Mohammed-Chérif
Başkan Yardımcısı: Thomas Granger
İdari Müdür: Julien Levilain
Yaratıcı Yönetmen: Philippe Boucheron, Patrice Lucet
Sanat Yönetmeni: Antoine Blondet
Metin Yazarı: Julien Moulin
Sosyal Medya Müdürü: Julien Scaglione
Sosyal Medya Danışmanı: Félix Brunot, Arnaud Cherbonnier
Halka İlişkiler: Amélie Juillet
İletişim Müdürü: Paul Renaudineau

Görsel: Instagram