Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gelecek Zaman: Madeline Ashby ile Söyleyişi

Gelecek Zaman: Madeline Ashby ile Söyleyişi

ATÖLYE Akademi’nin Future Tense serisinin konuğu gelecek bilimci ve bilim-kurgu yazarı Madeline Ashby olacak.

ATÖLYE Akademi Future Tense (Gelecek Zaman) serisinde dünyanın farklı noktalarından konuklarıyla uzun süreli düşünce şekillerini izleyici kitlesi ile birlikte ele alıyor. Daha önceleri Future Tense etkinliklerinde Andrés Colmenares, Noah Raford ve Dan Hill ile konuşmalar gerçekleştirilmişti. Serinin dördüncü etkinliğinde Torontolu gelecek bilimci ve bilim-kurgu yazarı Madeline Ashby konuk olarak yer alacak.

Madeline Ashby gelecek senaryoları ve gelişim zihniyeti üzerine konuşacak

Gelecek Zaman: Madeline Ashby ile Söyleşi etkinliğinde “geleceği hayal ederken kendi kendini sınırlayan kalıplara düşmekten nasıl kaçınabilir ve gelişim zihniyetini benimseyebiliriz?” sorusuna katılımcılarla birlikte cevap aranacak. Ashby konuşmasında bilişsel çarpıtmaları kullanarak kişilerin gelecek senaryolarını nasıl yararına veya zararına hayal ettiğinden bahsedecek.

Madeline Ashby, kariyeri boyunca Intel Labs, the Institute for the Future (Gelecek Enstitüsü), Dünya Sağlık Örgütü, Dünya Bankası, the Atlantic Council (Atlantik Konseyi), Robert Wood Johnson Vakfı ve XPRIZE gibi prestijli organizasyonlarda çalıştı. Company Town romanı ve Machine Dynasty serisinin yanı sıra birçok kısa hikayenin yazarı olan Ashby How To Future: Leading and Sensemaking in an Age of Hyper-change kitabının da iki yazarından biri. Kendisiyle ilgili daha fazla bilgi almak için kişisel internet sitesine veya Twitter sayfasına göz atabilirsiniz.

Katılımcılar için ATÖLYE Akademi ekibi kolaylaştırıcılığında bir tartışma ortamı yaratılacak. Farklı sanal odalarda sunumda bahsedilen konular tartışılacak. Etkinliğe ATÖLYE’nin kurucu ortağı Engin Ayaz ve ATÖLYE Akademi’nin Proje Koordinatörü Deniz Yazıcıoğlu ev sahipliği yapacak. Etkinlik dili İngilizce olacak. 25 Eylül tarihinde saat 17:00 ila 18:45 arasında gerçekleşecek etkinlik hakkında daha fazla bilgi almak ve kayıt olmak için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Görsel: ATÖLYE