Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
IKEA’dan Kaplumbağa ile Tavşan Masalına Çağdaş Yorum

IKEA’dan Kaplumbağa ile Tavşan Masalına Çağdaş Yorum

IKEA, "The Hare" adlı yeni reklam filminde Kaplumbağa ile Tavşan masalını yorumluyor ve iyi bir uyku çekmenin önemine dikkat çekiyor.

IKEA, yatak odası mobilyalarını ve yatak takımlarını tanıtmak için başlattığı yeni kampanyada insanları uykunun rolünü yeniden değerlendirmeye teşvik eden mesajlar veriyor. Bu kampanyanın en çok dikkat çeken parçalarından biri de The Hare adlı reklam filmi.

İyi uyuyan yarışı kazanır

Televizyon reklamı olarak hazırlanan The Hare’ın ilham kaynağı, klasik Ezop masalı Kaplumbağa ile Tavşan. Film, Mother tarafından hazırlanan Tomorrow Starts Tonight kampanyası kapsamında çekilmiş. Gece hayatında hızlı bir yaşam süren tavşan ile hassas ve erkenci kaplumbağa tıpkı masalda olduğu gibi bu reklam filminde de zıtlıkları temsil ediyor. Filmde de örnek almamız istenen karakter yine kaplumbağa. Reklam izleyicilere, dağınık bir odadaki kanepede değil, IKEA ürünleriyle donatılmış derli toplu bir yatak odasında düzgün bir uyku aldıklarında neler başarabileceklerini anlatıyor.

Sam Pilling’in yönettiği The Hare (Tavşan), Vimeo’da 1 hafta kadar önce paylaşılmış ve Staff Pick olarak öne çıkarılmış. IKEA bu filmin yanı sıra kampanya kapsamında, sosyal medya içeriklerine ve uykunun faydalarını vurgulayan bir dizi afişe de yer vermeyi planlıyor.

Künye:

Marka: IKEA
Ajans: Mother
Yönetmen: Sam Pilling
Prodüksiyon şirketi: Pulse

Görsel: Vimeo