Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Kalamış Parkı’nda Kolektif Dönüşüm

Kalamış Parkı’nda Kolektif Dönüşüm

Nike, Onaranlar Kulübü ve Kadıköy Belediyesi desteği ile Kalamış Parkı’nda kolektif bir dönüşüm projesi gerçekleştirdi.

Onaranlar Kulübü odağına üretmeyi ve paylaşmayı koyuyor. Gönüllülerle birlikte çevreyle iletişim kuran yaratıcı projeler geliştiriyor. Ortak çalışmanın ve üretmenin merkezde olduğu son projede Nike, Onaranlar Kulübü ve Kadıköy Belediyesi bir araya gelerek Kalamış Parkı’nı baştan yaratıyor.

kalamış parkı kalamış parkı

Park gençlerin fikri alınarak yenilendi

Parkı her gün kullanan gençlerin fikirleri alınarak gerçekleştirilen yenilemede atma onar, saklama paylaş, tüketme üret mottosuyla hareket edildi. Kalamış parkı içerisinde yer alan basketbol sahası, açık kaykay parkı, koşu yolu ve voleybol sahası yenilendi. Ekip, alandaki detaylar tasarlanırken kolektif hareket duygusunu ön plana çıkarmak istediği için renkler ve desenler üzerine yoğunlaştı.

4 ana renk üretme, onarma, paylaşma ve hareketi temsil ediyor. Renklerin bir araya gelmesiyle parkın kuş bakışı görünüşü oldukça canlı gözüküyor. Alanda yer alan kaykay parkı, basketbol ve voleybol sahasına ek olarak komünite alanı, gökyüzü hamakları ve masa tenisi sahası parka eklenen yeni detaylar oluyor.

Geri dönüştürülmüş malzemeler kullanıldı

Kalamış Parkı yenileme sürecinde üretim ve tüketim sonrası geri dönüştürülmüş atıklardan üretilen Nike Grind malzemeler kullanılıyor. Mekanı kullanan sporcular ve gençlerden alınan öneriler doğrultusunda yapılan düzenlemede kaykaycıların malzemeleri saklayabileceği kilitli dolaplar parka yerleştiriliyor. Ayrıca kaykayların tamir edilebileceği bir masa ekleniyor. Komünite alanı hem insanların oturup vakit geçirebilecekleri hem de kaykaycıları izleyebilecekleri bir alan olarak tasarlanıyor. Denizi izlemek, uzanmak ve rahatlamak isteyenler ise gökyüzü hamaklarında vakit geçirebiliyor.

Künye

Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm Projesi: Onaranlar Kulübü Proje Tasarım Takımı
Tasarım Takımı: Cem Cemal Çobanoğlu, Başak Bakkaloğlu, Umut Erkin Güngör
Zemin Grafik Tasarımları: Kien Ümit Şentürk
Örgü Enstalasyon Çalışması: Fırat Neziroğlu ve takımı

Görsel: Twitter, Nike