Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
İstanbul Sokakları Gerçeküstü Fotoğraflarla Renkleniyor

İstanbul Sokakları Gerçeküstü Fotoğraflarla Renkleniyor

Apple, İstanbul sokaklarını dünyanın çeşitli yerlerinden fotoğrafçıların iPhone SE ile çektiği ve düzenlediği fotoğraflarla renklendiriyor.

Apple, telefonlarının özelliklerini her kampanyasında ön plana çıkarıyor. Hazırladıkları kampanyalarda ürünlerinin özelliklerini dolaylı yoldan gösteriyor. Marka, Shot on iPhone – On Tour kampanyası ile 16 sanatçının konserlerinden iPhone ile çekilmiş görüntüler ile bir açık hava kampanyası gerçekleştirmişti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında gerçekleştirilen açık hava kampanyalarında ise Apple cihazlarla çekilen çocuk portreleri ve çocukların iPhone ile çektiği fotoğraflar İstanbul sokaklarını renklendirmişti.

Dünyanın farklı noktalarından fotoğrafçıların işleri İstanbul sokaklarında

İstanbul sokakları bu sefer iPhone SE ile çekilen ve düzenlenen gerçeküstü fotoğraflarla canlanıyor. Dünyanın çeşitli yerlerinden fotoğrafçıların çektiği ve çoğu ücretsiz olan farklı uygulamalarla düzenledikleri fotoğraflar İstanbul’un farklı noktalarında açık hava panolarına yerleştiriliyor. Büyülü, dramatik ve gerçeküstü bu fotoğrafların arasında Türkiye’den Firar Güney Kayran isimli fotoğrafçının işi de yer alıyor.

Firar Güney Kayran’ın iPhone SE ile çektiği, Nception ve RNIAero uygulamalarıyla düzenlediği İstanbul görüntüsü, şehrin gerçeküstü bir temsilini yansıtıyor. Gün batımıyla birlikte manzaranın silueti İstanbul’u en iyi şekliyle simgeliyor. Denizin, köprünün ve bulutların gerçeküstü yansımaları ve renklerin canlılığı fotoğrafın büyüleyiciliğini artırıyor.

Profesyonel olarak görüntü yönetmenliği yapan Kayran iPhone SE ile çalışmanın oldukça rahat ve zevkli olduğuna değiniyor. Akıllı HDR teknolojisi sayesinde fotoğrafların aydınlık ve karanlık kısımlarının organik şekilde pozlanışına dikkat çekiyor.

Apple, fotoğraflarla birlikte onların düzenlenmesinde kullanılan uygulamaları da paylaşıyor. Çoğu ücretsiz olan bu programlar arasında Nception, RNI Aero, PicsArt, Photoshop Fix, Photoshop Mix, Photo Cutout, Lightroom gibi uygulamalar yer alıyor.

iphone se iphone se iphone se

Görsel: Apple