Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
UV-C Sterilizasyon Sistemli Kablosuz Şarj Cihazı: Cell

UV-C Sterilizasyon Sistemli Kablosuz Şarj Cihazı: Cell

Ampere tarafından geliştirilen kablosuz şarj cihazı Cell, UV dezenfektan bölmesiyle telefonları bir dakikada temizleyebiliyor.

Kablosuz şarj özelliği sunan mobilyalar, çantalar, farklı özelliklere sahip telefon kılıfları bulunuyor. Bu özelliğine sahip Powerup Backpack isimli sırt çantasına hayatı kolaylaştıran çantaları derlediğimiz haberimizde yer vermiştik. Aynı şekilde Knomo isimli sırt çantası da farklı donanımlarının yanı sıra kablosuz şarj özelliğiyle öne çıkıyordu. Everpurse ve Kate Spade’in birlikte hayata geçirdiği el çantaları da tasarımsal açıdan giyilebilir teknolojinin iyi örnekleri arasında yer alıyordu. ShiftCam ürünü ProGrip ise akıllı telefonlara fotoğraf makinesi ergonomikliği getirirken telefonların şarjının hep dolu olmasına imkan tanıyordu.

Cell hem şarj ediyor hem de telefonu temizliyor

Teknolojiyi tasarımla birleştiren Ampere markası virüsleri ortadan kaldırma özelliği olduğu için son dönemlerde daha popüler hele gelen UVC ışığıyla kablosuz şarj özelliğini bir araya getiriyor. Cell, yavaş yavaş hayatın bir parçası haline gelen kablosuz şarj özelliğini günümüzün hijyen açısından önem taşıyan bir diğer özelliğiyle birleştiriyor.

Genişletilebilir UV dezenfektan bölmesi sayesinde Cell telefonları bir dakika içerisinde temizliyor. Tüm telefon modellerine uygun şarj cihazı 15W kablosuz şarj özelliğine sahip. Cihazın yan tarafında yer alan USB-C çıkışı sayesinde akıllı saat gibi kablosuz şarj desteği olan ikinci bir ürünü de şarj etmeye imkan tanıyor.

Çok yönlü tasarımı sayesinde telefon farklı pozisyonlarda şarj edilebiliyor. Video izlemek için yatay şarj ya da görüntülü görülmeler gerçekleştirmek için dikey şekilde telefonu şarj bölümüne yerleştirip kullanmak mümkün oluyor.

UV-C LED ışıkları sayesinde farklı yüzeyleri temizlemek de mümkün

Telefonların en fazla mikrop taşıyan eşyalardan biri olduğu düşünüldüğünde Cell kablosuz şarj cihazının oldukça kullanışlı olduğu söylenebilir. Bununla birlikte UV-C LED ışıkları sadece telefonu sterilize etmek için değil diğer aksesuarlar için de kullanılabiliyor. UV dezenfektan bölmesinin olduğu bölüm akıllı saatlerin, tabletlerin veya bilgisayarların üzerinde gezdirerek sterilizasyon işlemi gerçekleştirilebiliyor.

Kickstarter üzerinden fonlanan Cell, 1400’ün üzerindeki yatırımcıdan 133 bin dolardan fazla para topladı ve 15 bin dolarlık hedefinin oldukça üzerine çıktı. Ampere, yatırımcılara UV temizleyicili kablosuz şarj cihazını Ekim ayı içerisinde göndermeye başlıyor.

Görsel: kickstarter