Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hayal Dünyasında Şekillenen Kartonlar Gün Batımında Canlanıyor

Hayal Dünyasında Şekillenen Kartonlar Gün Batımında Canlanıyor

Sanatçı ve film yapımcısı John Marshall kesip biçtiği kartonları ve hayal gücünü gün batımında çektiği fotoğraflarla birleştirerek Sunset Selfies isimli bir seri hazırlıyor.

Çizgi roman sanatçısı ve illüstratör Jay Geldhof, COVID-19 karantina sürecinde biten tuvalet kağıtlarını çöp kutusuna atmak yerine onlara yaratıcı bir şekilde yaklaşmıştı. Biten tuvalet kağıtlarının her birine yaratıcı çizimlerle farklı ölüm şekilleri hazırlamaya başlamıştı. Bu çizimler sevilince de tuvalet kağıdı üzerine yaptığı çizimleri bir seri haline getirmişti. Düz kartonları kendi eğlenceli dünyasında canlandıran bir başka isim John Marshall. El işi yaratıcılığına güvenen sanatçı ve film yapımcısı büyük kartonları kesip biçerek gün batımında onlarla poz veriyor.

Düz kartonlar çizimler ve kesimlerle tanınmış isimlere, ünlü film karakterlerine dönüşüyor

John Marshall, ABD’nin Maine eyaletinde Frye Adası’nda yaşıyor. Bir yazar ve film yapımcısı olarak her gün bilgisayar başında çalışan Marshall yaratıcılığını dışa vurmak için alternatif bir yol buluyor. Büyük karton parçalarını alan sanatçı onları kesip biçerek yeni şekiller oluşturuyor. Bu çizimler arasında ünlü simaların yanı sıra, hayvanlar, film karakterleri de dahil olmak üzere farklı tasarımlar bulunuyor. Sunset Selfies ismini verdiği serisiyle sıfırdan kesip yarattığı bu parçalarla gün batımında poz veriyor. Koli bandıyla parçaları birleştiren sanatçı güneşin açısının da yardımıyla sıra dışı kareler ortaya koyuyor. Yaklaşık dört yıldır devam eden Sunset Selfies, karantina dönemine özel yeni işlerle çeşitliliğini artıyor.

Karantinada Sunset Selfies serisine yeni işler eklendi

Güneş ışınlarıyla hayat bulan karton kesimlerinin her birisinde farklı bir hikayeye ve karaktere rastlamak mümkün. Pixar’ın tatlı canavar karakteri Mike Wazowski, The Iron Giant filminin dev robotu, sevimli uzaylı E.T., ABD başkanları, Mahatma Gandi gün batımında kartonlarla canlanan tanınmış kişiler ve karakterler arasında yer alan bazı isimler.

Bu isimlerin yanı sıra fil, yunus, at gibi farklı hayvanlar Sunset Selfies serisinde gün batımında John Marshall’a eşlik ediyor. Karantina dönemi üretim sürecine devam eden Marshall’ın Sunset Selfies serisinde kavanoza konmuş bir küçük COVID-19 virüsü modeli ve tabi ki karantina döneminin gündem konusu tuvalet kağıdı da bu işlerin içinde kendine yer buluyor.

John Marshall’ın pandemi sürecinde ve daha öncesinde yapmış olduğu Sunset Selfies işlerine Instagram hesabından ulaşabilirsiniz.

View this post on Instagram

After not finding any toilet paper for several weeks, I finally spotted a roll down on the rocks tonight at sunset. It was an adult male, soft and plump but heavily armed. I approached with nervous excitement.⁣ ⁣ "One step closer and I'll wipe that smirk right off your face," the toilet paper shouted in defiance.⁣ ⁣ "If anyone's gonna do any wiping, it's gonna be me," I shouted back as I lowered my net.⁣ ⁣ ⁣ ________________________________________⁣ ⁣ ⁣ #toiletpaper #wildtp #caronavirus #tpshortage #ilovetoiletpaper #sunsetsillouette #sunset #ilovesunsets #cardboardart #cardboardcutouts #instagram #artoninstagram  @creators  @instagram  @art_creatives24h @art_correct @art_explorer ⁣ ⁣

A post shared by Sunset Selfies | Silhouettes (@sunsetselfies) on

View this post on Instagram

Hey, everyone! I think I caught it! We can come out now! ___________________________________________________ Before I hear about it from any well-meaning social distancers out there, this is a joke. I am not advocating we all leave our homes and meet down at the BINGO hall because I caught a single cartoon version of the virus. Just attempting to lighten a very heavy situation. Please be safe and let's look out for each other. Lots of love from Maine. #sunsetsilhouette #sunsetselfies #silhouetteart #creativesilhouette #cardboardart #cardboardcutout #creativephotography #instaart #insragram #covidart #artofvisuals #artistsoninstagram #art_spotlight #creative_instaarts #caronart #wegotthis #inthistogether #quarantoons

A post shared by Sunset Selfies | Silhouettes (@sunsetselfies) on

View this post on Instagram

Hey, everyone. Well…we did it! 10,000 followers. That's a LOT of people. Thank you so much to everyone who shared posts and invited friends and featured Sunset Selfies in your stories. To all 10,000 of you: I hope Sunset Selfies has been a tiny escape during these difficult times. I know it has been that for me. It's also allowed me to connect with so many of you all over the world, making my isolated art work feel much more like a group project. Thank you for all of your comments, encouragement and new friendships. As for today's post…I wasn't sure how to celebrate, and then my elephant friend Meera came dressed up in her fancy party outfit and offered to take me for a sunset ride. I'm not usually a fan of exploiting wild animals for my amusement, but Meera is made of cardboard and gave her full consent. So I hopped on.  As we watched the sun disappear behind the New Jersey hills and watched a massive storm cloud roll slowly across the darkening valley, I gave thanks for all the blessings in my life and sent a prayer of safety and happiness to each one of you. Thanks again and see you at sunset. John

A post shared by Sunset Selfies | Silhouettes (@sunsetselfies) on

View this post on Instagram

Some moments are beyond words.

A post shared by Sunset Selfies | Silhouettes (@sunsetselfies) on

Görsel: Instagram