Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Enstrüman Çalarken COVID-19’dan Korunmayı Sağlayan Maske

Enstrüman Çalarken COVID-19’dan Korunmayı Sağlayan Maske

Shimamura Music’in dün piyasaya sürdüğü yüz maskesi SilicaClean, nefesli enstrümanları çalarken virüslerden korunmayı sağlıyor.

Salgınla ilgili ikinci dalga tartışmaları tüm dünyada alevlenirken bu belirsizlikte, kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabilmek adına sahip olduğumuz en temel araçlardan biri hâlâ yüz maskeleri. Ancak maskeyle günlük yaşamı sürdürmek de elbette kolay değil. İletişim kurarken yarattığı sıkıntılar, sıcak havalarda terletmesi ve yeniden kullanılabilir olanları sterilize etme derdi bunların başında geliyor. Diğer yandan bu sonu gelmeyen kabusta nasıl daha iyi korunabileceğimize dair çözümler de artıyor. UV ışığıyla soluduğunuz havayı temizleyen UVMask, 9 dilde anlık çeviri yapan teknolojisiyle C-Mask ve FDA onaylı ilk şeffaf maske LEAF bunlar arasında en dikkat çekici olanlardı. Artırılmış gerçeklik, kamera, kulaklık ve mikrofonla donatılan yeni nesil maskeler de hayatımızın parçası olacak gibi görünüyor. Şimdi ise yine yakın gelecekte bizi nelerin beklediğiyle ilgili öngörülerinizi harekete geçirecek SlicaClean var sırada. Bu maske, nefesli çalgılarla müzik yaparken virüslerden korunmayı sağlıyor.

Üflemeli enstrümanlarla birlikte kullanılabilen maske: SlicaClean

Japon müzik aletleri üreticisi Shimamura Music’in piyasaya sürdüğü yüz maskesi SilicaClean, flüt ve pikolo hariç tüm pirinç ve tahta üflemeli enstrümanlarla birlikte kullanılabiliyor. Üflemeli enstrümanlara özel böyle bir maskenin tasarlanma nedeni ise tahmin edeceğiniz gibi solunum yollarını etkileyen bir virüsle karşı karşıya olduğumuzdan, bu enstrümanları çalan müzisyenler açısından yüksek risk söz konusu olması. Bu enstrümanlar, bulaşmaya neden olan damlacıkların yayılmasında önemli bir risk yaratıyor.

SlicaClean

Enstrümanın ağızlığı maskenin önündeki açıklığa yerleştiriliyor. Maskenin iç kısmında kokuyu ve mikropları gidermek için silis içeren özel bir kumaş kullanılmış. Bu parça aynı zamanda nemi de uygun bir seviyede tutuyor. Ayrıca maskenin tamamında antibakteriyel etkiye sahip olan ve bakterilerin çoğalmasını baskılayan gümüş iyonlu iplikler kullanılmış. Enstrüman çalmadığınız zamanlarda ise, iç kısmına takılan koruyucu parça ile açıklığı kapatabiliyor ve sıradan bir maske gibi de kullanabiliyorsunuz. Bu özel maske, elde yıkama ile defalarca kullanılabiliyor.

18 Ağustos’ta piyasaya çıkan SilicaClean, Shimamura Music’in Japonya’daki mağazalarında ve internet mağazasında satışta. Siyah, beyaz ve gri renk seçeneklerinin yanı sıra farklı bedenlere göre de seçenekler sunmuşlar.

Bu maske hakkına ne düşünüyorsunuz? Başka hangi sektörlere özel acilen maske tasarlanması gerekiyor sizce?

SlicaClean

Görsel: Shimamura Music