Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Hans Zimmer’den Netflix için Giriş Müziği

Hans Zimmer’den Netflix için Giriş Müziği

Film müziği bestecisi Hans Zimmer, Netflix'in sinemada gösterime girecek filmleri için daha uzun bir giriş müziği hazırladı.

Netflix kullanıcısı olsun veya olmasın herkes çevrimiçi film ve video yayın platformunun klasikleşen kısa giriş müziğini bir kez olsun duymuştur. Markanın kedisiyle özdeşlesen bu kısa “ta-dum” sesi şirketin orijinal içeriklerinden önce ekranda belirir.

Netflix’ten sinemada gösterilecek filmlere daha uzun giriş müziği

Netflix her ne kadar yapımlarının çoğunu platforma özel olarak yayınlasa da bazı özel yapımlarını Akademi Ödülleri’ne aday gösterebilmek için sinemalarda gösterime sokuyor. Sinemalarda gerçekleşen gösterimlerde bu üç saniyelik iki notalı giriş oldukça kısa ve etkisiz kalıyor. Şirket salonlarda gösterime girecek filmlerin öncesinde daha uzun bir giriş müziği hazırlaması için film müziği bestecisi denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Hans Zimmer‘e başvurdu.

Hans Zimmer imzalı giriş müziği sadece sinema filmlerinde kullanılacak

Çok sayıda ödülü bulunan film müziği bestecisi The Dark Knight, Inception, Gladiator, The Last Samurai, Dunkirk, Pirates of the Caribbean, The Lion King gibi pek çok filmin müziğini besteledi. Bu bestelerle ödüller kazandı. Zimmer’in Netflix’in sinema filmi gösterimleri için hazırlamış olduğu 16 saniyelik giriş müziği bestecinin imzasını taşımayı başarırken klasikleşen “ta-dum” sesini de koruyor.

Hans Zimmer tarafından hazırlanan giriş müziği Netflix’in sadece sinema salonlarında gösterilecek filmleri için kullanılacak. Diğer içeriklerde klasikleşmiş üç saniyelik iki notalı giriş müziği yer almaya devam edecek.

Sosyal medyada 16 saniyelik giriş müziğini beğenenler olduğu kadar yeteri kadar etkileyici bulmayanlar ve şirketin ikonikleşen girişinden oldukça uzak olduğunu düşünenler de bulunuyor. Siz ne düşünüyorsunuz?

Görsel: Twitter, YouTube