Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Korgün Akgün’ün çizimleriyle Hikayeleşen Müzik Videosu

Korgün Akgün’ün çizimleriyle Hikayeleşen Müzik Videosu

Kendine has üslubu, formatı ve konularıyla çeşitli korku hikayeleri çizen Korgün Akgün Fer parçasının müzik videosunu hazırladı.

Instagram’da Kısa Korku hikayeleri ile tüyleri ürperten Korgün Akgün kendine has üslubu ve formatıyla Hakan Kurtaş, Farazi ve Kodes Kahra tarafından yaratılan Fer parçasının müzik videosunu hazırladı. Sözlerini Hakan Kurtaş ve Kodes Kahra ikilisinin yazdığı, Farazi’nin düzenlenme kısmında eşlik ettiği yeni tekli sözleri ve müziği kadar videosuyla da izleyiciye keyifli dakikalar yaşatıyor. Kısa Korku hikayelerinde kara mizahıyla ve ters köşe hikayeleriyle gördüğümüz Korgün müzik videosunda izleyiciyi gizemli bir yolculuğa çıkarıyor.

Korgün Akgün’ün çizimleri sözlere ve müziğe eşlik ediyor

Korgün çizimlerine getirdiği hareketli hamleler ile hikayelere yeni bir boyut katıyordu. Bu videoda da manuel bir şekilde hareket ettirilen çizimler izleyenleri serüvenin içine çekiyor. Kısa Korku hikayelerinde giriş gelişme ve sonuç oldukça kısa bir sürede gerçekleşirken yaklaşık dört dakikalık parçada bu süre uzuyor. Korgün hikayeyi dört dakikaya yayarak ortaya kısa film tadında bir iş çıkarıyor.

Zaman zaman sözlerle kesişen hikaye örgüsü bazı sahnelerde daha özgür bir ruhla kendi içerisinde ilerlemeye devam ediyor. Yine de sahnelerin zamanlanmasının ayarlanması ve müziğin ritmiyle belirli bir senkronizasyon yakalanması gerekiyor. Karelerin üst üste geldiği bu formatta çekimlerin tek seferde tamamlanması gerekliliği düşünülünce çizimler kadar karelerdeki geçişlerin zamanlaması da önem taşıyor. Korgün elinde müzik videosunda kullandığından daha fazla kare olduğunu işi daha bütüncül hale getirebilmek ve zamanlamayı ayarlamak için bazı kareleri eleyerek ilerlediğini söylüyor.

Müzik videosu 9 günde tamamladı

Hikayeyi yazmak, sahneleri oluşturmak, kareleri çizmek, kesmek ve hareketli sahneleri sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapmak oldukça zahmetli bir iş. Korgün bu süreci tamamlamak için 8 tam gününü ayırıyor ve ortaya hikayeyi çıkarıyor. Çekimler ise bir günde tamamlanıyor. 9 günün sonunda kendine has hikayesi ve çizimleriyle Fer’in müzik videosu çıkıyor.

Künye

Söz: Hakan Kurtaş – Kodes Kahra
Müzik. Hakan Kurtaş
Düzenleme: Hakan Kurtaş – Farazi
Vokal: Hakan Kurtaş
Ritm gitar: Hakan Kurtaş
Solo gitar: Efe Tunçer
Video illüstrasyon ve uygulama: Korgün Akgün
Video : Olgu Baran Kubilay

Görsel: YouTube