Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Apple, 2019’un En İyi Uygulamalarını ve Oyunlarını Seçti

Apple, 2019’un En İyi Uygulamalarını ve Oyunlarını Seçti

Apple; iPhone, iPad, Mac, Apple TV ve Arcade için yılın en iyi oyunlarını ve uygulamalarını belirledi ve uygulama kültürüne yön veren trendleri açıkladı.

2019’un sonlarına doğru yaklaşırken Apple her yıl olduğu gibi App Store‘da yıla damgasını vuran oyunları ve uygulamaları kullanıcılar ile paylaştı. Hayatı kolaylaştıran ve kullanıcının kendini ifade etmesine imkan sağlayan uygulamalar ve oyunlar markanın genel görüşlerini yansıtıyor.

Apple Küresel Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Phil Schiller dünyanın her yerinden geliştiricilerin hayatları değiştirecek yenilikçi uygulamalar ile herkese ilham verdiğini vurgularken bu yıl bu değişimin daha da güçlü olduğunun altını çizdi. Bu seneki en iyi uygulamalar ve oyunlar arasında yer alan kazananların geniş çeşitliliğe sahip olmasından heyecan duyduklarını belirtti. App Store’da yer alan bu uygulamalar bağlantı kurma, yaratıcılık ve eğlenceye duyduğumuz isteği yansıttığını söyledi.

2019’un en iyi uygulamaları

Yılın en iyi iPhone uygulaması Spectre Camera (Lux Optics) oldu. Artırılmış gerçeklik teknolojisi sayesinde herksin uzun pozlama ile göz alıcı fotoğraflar çekmesini sağlayan uygulama App Store’un Türkiye mağazasından 19,99 TL karşılında sarın alınabiliyor.

Yılın en iyi iPad uygulaması Flow by Moleskine (Moleskine) oldu. Gerçeğe yakın çizim deneyimini Grafit kalemler, kesik uçlu keçeli kalemler ve farklı seçenekler ile sunan dijital defter çizimlere ve eskizlere hayat veriyor. Uygulama Türkiye’den ücretiz olarak indirilebiliyor. Ancak uygulama içi satın alımlar bulunuyor.

Yılın Mac uygulaması Affinity Publisher (Serif Labs) seçildi. Uygulama profesyonel düzeyde tasarım gerçekleştirmeye olanak sağlıyor. Adobe Photoshop benzeri uygulama zengin fotoğraflarla bezeli bir kitaptan tiyatro oyununa yönelik bir broşüre kadar farklı alanlarda tasarımlar gerçekleştirmeye olanak sağlıyor. Affinity Publisher, App Store Türkiye’de 350 TL fiyat karşılığında indirilebiliyor.

Yılın Apple TV uygulaması The Explorers (The Explorers Network) seçildi. Uygulama dünyanın en büyük görsel envanterini oluşturmayı amaçlıyor. Araştırmacılara, bilim insanlarına ve sanatçılara destek olmak için tasarlanan uygulama topladığı fotoğrafları ve videoları tüketicilerle buluşturuyor.

2019’un uygulama trendinde hikaye anlatımını kolaylaştırmak bulunuyor. Bu sene Anchor (Anchor FM), Unfold (Unfold Creative), Steller (Expedition Travel Advisor), Over (Over, Inc) ve Wattpad (Wattpad Corp) gibi uygulamalar insanların kendi hikayelerini anlatmalarına yardımcı oldu. Kullanıcılar, duygulu podcast’ler, türünün tek örneği romanlar ve gerçeğe çok yakın fotoğraf kolajları yaratarak kendisini ifade etme şansı yakaladı.

Yılın oyunları

Yılın iPhone oyunu Sky: Children of the Light (thatgamecompany) seçildi. Android platformunda da yer alan bu oyun, 2013 yılında da en iyi oyun ödülü almıştı.

2019’un en iyi iPad oyunu Hyper Light Drifter (Abylight S.L.) oldu. Bir keşif yolculuğunun ele alındığı oyun rüyayı andırıyor. Hyper Light Drifter klasik 16 bit macera oyunlarına yeni bir yorum getiriyor.

2019’un en iyi Mac oyunu GRIS (Devolver / Nomada Studio) seçildi. Mac platformunda çeşitli problemlerin çözülmeye çalışıldığı, kendi dünyasında kaybolan bir kızın hayattaki mücadelesinin anlatıldığı bulmaca/platform oyunu adeta dijital bir sanat çalışması.

Yılın Apple TV Oyunu Wonder Boy: The Dragon Trap (DotEmu) oldu. Lizardcube ve dizinin yaratıcısı Ryuichi Nishizawa tarafından geliştirilen, yarı kertenkele olan yalnız bir kahramanın hayat boyu sürecek bir maceraya atıldığı 80’lerin sevilen oyunu Wonder Boy, el çizimi animasyonlar ve yeniden tasarlanan orijinal müziklerle yeniden canlanıyor.

2019’da popüler oyunlara yeni bir bakış sunmak isteyen geliştiriciler iOS’e dünya genelinde tanınmış markaları taşıyan bir oyun dalgası taşıdı. Mario Kart Tour (Nintendo), Minecraft Earth (Mojang), Pokémon Masters (DeNA Co), Assassin’s Creed Rebellion (Ubisoft) gibi oyunlar tarihinin en sevilen oyunlarına yepyeni bir soluk getiriyor.

Abonelik hizmeti Apple Arcade’de yer alan 100’dan fazla oyunda öne çıkan oyun Simogo’nun geliştirdiği, Annapurna Interactive tarafından yayınlanan Sayonara Wild Hearts oldu.

Görsel: App Store, moleskine, affinity