Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Basmakalıp Tatillerden Sıkılmadız mı?

Basmakalıp Tatillerden Sıkılmadız mı?

Flight Centre seyahat şirketi Truman Show esintileri sunan reklam filmi ile benzer şeylerin yapıldığı tatilleri bırakıp yeni rotalar keşfetmeyi öneriyor.

Tatilde yapılan etkinliklerin aynı olması birbirinin kopyasıymış hissi yaratıyor. Gidilen yerlerin ve yapılan etkinliklerin benzerlikleri tatil deneyimini de sınırlandırmış oluyor. Flight Centre seyahat şirketi monotonluktan sıyrılarak heyecan verici yeni yerler keşfetmenin güzelliğini anlatmak istiyor. Yayınladığı reklam filmi ile benzer noktalara yapılan tatillerin ne kadar sinir bozucu olabileceğini gösteriyor.

Cossette tarafından hazırlanan “Be Unbordered” (Sınırsız Olun) isimli reklam filmi seyahat şirketinin sunduğun alternatif güzergahların önemi gösteriyor. The New Tenants kısa filmi ile Oscar kazanan Joachim Back tarafından yönetilen film Truman Show filminden esintiler sunuyor.

Tatil keyfi rutine dönüşmesin

Havaalanında aşırı bir gülümsemeye ve donuk bakışlara sahip karşılama ekibi tarafından içeriye yönlendirilen tatilcilerin hepsine aynı içecek veriliyor. Benzer otobüslere bindirilen turistler birbirinin tıpatıp aynısı olan evlerin arasından geçip ürkütücü gülümsemeye sahip resepsiyon görevlisi ikizler tarafından kalacakları odalara yönlendiriliyor. Sabah olduğunda ise kâbus devam ediyor. Otel odalarındaki turistler bir robot gibi tepki ve mimik göstermeden el sallarken reklam başından bu yana çalan şarkı kulakları tırmalamaya devam ediyor. Ara ara tekrarlanan “Please, stay within your comfort zone” (Lütfen konforlu alanınız içerisinde kalmaya devam edin) cümlesinden de kaçmak mümkün olmuyor.

Truman Show filmine benzerliği gözden kaçmayan reklam filmi yine filmde geçen sahneye benzer bir an ile sona eriyor. Çift sahilde güneşlenirken arka planın dekor olduğunu fark eden adam duvardaki küçük deliğe doğru yöneliyor. Duvarı parçalayan adam eşiyle birlikte sınırların olmadığı bir tatile doğru yelken açıyor.

Flight Centre seyahatin güzel bir deneyim olması gerektiğini düşünüyor

Televizyon ve sinemalarda yayınlanacak Be Unbordered kampanyası şirketin potansiyel müşterilerini bir sonraki seyahatler için sınırsız olmaya ve yeni heyecanlar yaşamaya davet ediyor. Mizahi ürpertici bir hava ile birleştiren Flight Centre seyahat kavramının yaşamı iyileştiren ve hayatı güzelleştiren bir deneyim olması gerektiğini anlatmaya çalışıyor.

Reklam filmi ile birlikte Toronto’daki reklam panoları için şirketin adının ön planda olduğu açık hava reklamları hazırlandı. Kampanya kapsamında tramvay vagonlarına yerleştirilen reklamlarla da alternatif rotalara seyahat etmenin önemi  hissettiriliyor. Vagonların üzerinde yer alan reklamlarda “Streetcar always go to the same destinaiton. You are not a streetcar” (Tramvaylar her zaman aynı noktaya gidiyor. Sen tramvay değilsin) yazısı yer alıyor.

Künye

Müşteri: Flight Centre
İdari Başkan Yardımcısı: Gavin Miller
Ajans: Cossette
CCO: Peter Ignazi
Kıdemli Yapımcı: Erica Metcalfe
Müşteri Hizmetleri Yöneticisi: Janis Lindenbergs
Prodüksiyon Şirketi: Partners Film
Yönetmen: Joachim Back

Görsel: Youtube, The Drum