Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Muppets karakterleri Facebook Portal Sayesinde Yeniden Bir Araya Geliyor

The Muppets karakterleri Facebook Portal Sayesinde Yeniden Bir Araya Geliyor

Facebook Portal cihazlarının tanıtımı için Anomaly tarafından hazırlanan reklam filmi The Muppets serisinin karakterlerini bir araya getiriyor.

Geçtiğimiz ekim ayında Portal ve Portal+ ürünlerini piyasaya sunan Facebook geçen hafta yapılan tanıtım ile üç yeni Portal ürününü tanıttı. Güvenlik sorunlarıyla dikkat çeken şirket yeni ürünlerde bu konuya ağırlık verirken Portal, Portal Mini ve televizyona yerleştirilebilen Portal TV’nin tanıtımı için de eski dostları bir araya getirdi. The Muppets serisindeki Kermit, Fozzie Bear, Gonzo ve Miss Piggy gibi karakterlerin yer aldığı bir reklam filmi yayınlayadı.

The Muppets karakterleri Portal üzerinden görüntülü konuşma yapıyor

“Orada olamıyorsan orada hisset” sloganı ile yayınlanan film Anomaly tarafından hazırlanırken reklam filminin yönetmenliğini Little Miss Sunshine filminin yönetmenleri olan Bob Industries prodüksiyon şirketinden Jonathan Dayton, Valerie Faris gerçekleştirdi. Favori The Muppets karakterlerinin yer aldığı reklam filmi birbirinden ayrı olan arkadaşları konu ediniyor. Herkesin farklı bir yerde olduğu filmde arkadaşlarına Portal ürünleri gönderen Kermit onları hep beraber görüntülü görüşme yapmaya davet ediyor. Filmde Portal ürünlerine kavuşan karakterler bir bir video arama gerçekleştiriyor. Portal TV kamerasının kullanıcıyı takip edebilme özelliği Animal karakterinin çılgınlığı üzerinden vurgulanıyor. Kamera görüntülü konuşma sırasında kullanıcıya otomatik yakınlaşma gerçekleştirebiliyor ve odanın içerisinde onu izleyebiliyor. Geçen seneki cihazların çoğunda ekran ya da kamera olmadığı için insan etkileşimde eksik kalan Portal ürünleri bu jenerasyonda aile üyelerini ve arkadaşlarını bir araya getirebilmenin değerini ortaya koyuyor.

Portal cihazlarındaki kamera ve mikrofon manuel olarak kapatılabilecek

Facebook, The Muppets ailesinin sıcak ve samimi sohbetlerini Portal ürünlerinin güvenilirliğini ve gizliliğe verdiği önemi aktarmak için kullandığını söylemek mümkün. Kullanıcılar sürekli açık olacak kamera ve mikrofonun gizlilik sorunu oluşturacağını düşündüğünden Portal ürünlerine biraz mesafeli duruyor. Facebook Portal pazarlama yöneticisi Dave Kaufman Facebook’ta yaşaşan gizlilik sorunlarından etkilenmemek adına bir dizi önlem aldıklarını ifade etti. Buna göre ürünlerin kamera ve mikrofonları kapatmak mümkün olacak. Ürünlerdeki kamera ve mikrofon kapatıldığında kırmızı bir ışık yanacak. Ayrıca kamera ve mikrofonu fiziksel bir sürgü ile kapatmak da mümkün olacak. Bu durum kullanıcıların dinlenme ve izlenme endişelerinin önüne geçmek amacıyla gerçekleştirildi. Ayrıca Facebook’un sesli asistan üzerinden kullanıcıları dinleyebilen üçüncü parti üreticilere verdiği izni de isteğe bağlı olacak şekilde değiştirdi. Bu sayede kullanıcılar bu özelliği kapatarak üçüncü parti üreticilerin dinlemesinin önüne geçebilecek.

Reklamda portal serinin video arama özelliklerine vurgu yapılıyor olsa bile yeni özellikler de seri ile birlikte geliyor. Kullanıcılar yeni Portal ürünleri ile birlikte Spotify, Amazon Prime Video gibi uygulamalara televizyon üzerinden erişebilecek. Bununla birlikte Amazon’un sanal asistanı Alexa’ya Portal TV üzerinden erişmem mümkün. Kullanıcılar akıllı ev sistemlerini Portal üzerinden kontrol edebilecek ve müzik çalma, doğum günü öğrenme gibi basit işlemleri de yine ürün üzerinden halledebilecek. Ayrıca önceki jenerasyonlarda sadece Messenger desteği bulunurken yeni ürünler ile birlikte WhatsApp desteği de sunuluyor. Ancak yeni gelişmelerinin yanında Facebook Portal ürünlerinin eksik sayılabilecek yönleri de bulunuyor. Canlı yayın yapmak için Facebook’a girmek gerekiyor. Bunun içinse tarayıcı üzerinden giriş yapmak gerekiyor. Ayrıca televizyon şovlarını izleme olanağı sunmasına rağmen sadece Prime Video, Showtime, CBS ve Red Bull TV gibi sınırlı sayıda yayın hizmeti bulunuyor.

Yeni jenerasyon Portal ürünleri bir önceki sefere göre daha uygun fiyatlı olacak

San Francisco’da düzenlenen basın etkinliğinde Facebook artırılmış ve sanal gerçeklik başkanı Adrew Bosworth önceki Portal ürünleri ve yeni sürümleri hakkında değerlendirmeler yaptı. Geçtiğimiz sene satışa çıkan 199 ve 349 dolarlık Portal ürünlerinin satış performansı açıklanmazken yeni ürünlerin fiyatlarının daha düşük olacağı duyuruldu.

Amazon Echo ve Google Nest Hub Max gibi kendine nazaran pazara daha hakim ürünler ile rekabet içinde olacak Facebook Portal ürünleri rekabet edebilmek açısından daha uygun fiyatla satışa çıkacak. 8 inç boyutlarındaki Portal Mini 129 dolara 10 inç boyutundaki Portal ise 179 dolara satışa çıkacak. Televizyona bağlanan Portal TV ise uzaktan kumandası ile beraber 149 dolara satılacak. Portal ve Portal Mini 15 Kasım’da Portal TV ise 5 Kasım’dan itibaren alıcılarla buluşacak. Geçen seneki ürünlerin aksine yeni Portal ürünleri ABD ve Kanada’nın dışında Birleşik Krallık, Avustralya, Yeni Zelanda, İspanya, Fransa ve İtalya’da satışa sunulacak.

Künye

Müşteri: Facebook
Ajans: Anomaly Los Angeles
Prodüksiyon Şirketi: Bob Industries
Yönetmen: Dayton/Faris
CMO: Rebecca Van Dynck
İdari Yaratıcı Yönetmen: Josh Higgins, Larry Corwin
Yapımcı: Adrian Gunadi, Adrew Gilson
Renklendirme: Matt osborne
Ses Tasarım: Lime

Görsel: Youtube, Facebook