Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Damselfrau’dan Yeni Maskeler

Damselfrau’dan Yeni Maskeler

Norveçli sanatçı Magnhild Kennedy namıdiğer Damselfrau, kumaşlarla ve buluntu malzemelerle tasarladığı maskelere yenilerini ekledi.

Sıra dışı malzemelerle ve farklı tekniklerle yaratılan maskeler, hem tasarım dünyasına hem de sanata yeni bir soluk getirebiliyor. Maske, sosyal mesaj taşıyan bir ifade aracı olarak da sık sık gündeme geliyor. Selfie kültürünü eleştiren hareketli maskeler, çocuklar için hastane ortamını neşelendiren karikatür maskeler, denizcilerin hayatını kurtaran Mukhota maskeleri ve travmaları iyileştiren Kore maskeleri bu açıdan önemliydi. Müzikle etkileşimli LED maskeler, dokuma maskeler ve kağıt maskeler de yaratıcılık dozu ve estetik değeri yüksek işlerdendi. Yine oldukça yaratıcı bir örnek olarak Magnhild Kennedy namıdiğer Damselfrau’nun maskelerine yer vermiştik. Damselfrau, bu nefis maskelerden üretmeye son sürat devam ediyor. 

Giyilebilir sanat eserleri

Hem annesi hem de babası birer sanatçı olan ancak bizzat herhangi bir sanat eğitimi almayan Damselfrau, kendi kendini eğitmiş bir isim. Başlangıçta gece kulüpleri için tasarladığı maskelerle fenomen oldu ve çalışmalarını sanatsal boyuta taşıdı. Öyle ki Beyoncé ve MØ gibi müzisyenler için maskeler tasarladı; Alister Mackie ve Louis Vuitton ile birlikte çalıştı.

Maskelerinde buluntu ve vintage materyaller kullanıyor. Herhangi bir malzeme sınırlaması olmasa da genelde tekstil malzemelerini tercih ediyor. Kurdeleler, boncuklar, ponponlar, payetler, danteller, pencere teline benzeyen ağlar ve otantik süslemeler Damselfrau’nun giyilebilir sanat eserlerinin malzemesi olabiliyor.

Maskelerde gözlerin olduğu kısımlarda transparan bir doku için dantel ve ağ kullanmış. Ayrıca modellerin omuzlarındaki desenli kumaşlar da maskeleri en güzel şekilde tamamlıyor. Sanatçı, maskelerine özel bir anlam ya da yorum eklemeyi reddediyor, tüm anlamlandırma işini izleyicinin deneyimine ve yorumuna bırakıyor.

Sanatçının çalışmalarını internet sitesi, Facebook sayfası ve Instagram’ı üzerinden takip edebilirsiniz.

View this post on Instagram

? Perfida – Xavier Cugat and his orchestra

A post shared by Magnhild Kennedy (@damselfrau) on

Görsel: Instagram
Manşet görseli düzenlenmiştir.